Utopia stopt definitief
20-08-2019 12:35:11 | Door: | hits: 3376 | Tags:

Na zes jaar en 1554 afleveringen stopt het SBS6-programma Utopia aan het eind van dit jaar. De huidige 15 inwoners van het reality-programma hebben het nieuws vanochtend gehoord. Zij leven nu toe naar de finale, die eind december zal plaatsvinden. Eén inwoner verlaat dan als winnaar het Utopia-terrein. Vanaf maandag 26 augustus 2019 verandert ook het tijdslot: de realityreeks is dan van 18:00 tot 19:00 uur te zien bij SBS6.

Op 31 december 2013 ging Utopia van start. Het oorspronkelijke plan was om in één jaar tijd een ideale samenleving te creëren, op een verlaten terrein bij Laren. Wegens succes werd het programma steeds met een jaar verlengd, tot het in mei 2018 niet langer mogelijk was om het Utopia-terrein te huren. Daarom is op een nabij gelegen leeg stuk grond Utopia 2 gestart. Bijna zes jaar lang hebben de verschillende inwoners gebouwd, discussies gevoerd, geëxperimenteerd, ruziegemaakt en plezier gehad.

Omdat SBS6 een nieuwe fase ingaat, maakt Utopia plaats voor andere programma’s. Later wordt bekendgemaakt welk programma er in het tijdslot van Utopia te zien zal zijn.

Dit jaar kijken er dagelijks gemiddeld 417.000 mensen naar Utopia. De realityreeks is naast de uitzending op tv ook 24/7 online te volgen op utopiatv.nl. Het programma is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. 

www.sbs6.nl/utopia 
www.talpanetwork.com 
www.talpa.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie