VICE Studios Benelux maakt Het Beest van Harkstede voor Videoland
18-12-2019 11:28:00 | Door: | hits: 3385 | Tags:

De driedelige documentairereeks Het Beest van Harkstede is te zien bij Videoland. In deze True Crime-documentaire zet VICE Studios de gruweldaden van seriemoordenaar Willem van Eijk centraal, die in de jaren zeventig en negentig vijf jonge vrouwen ombracht. Tevens wordt hij in verband gebracht met talloze cold cases uit die tijd. Het Beest van Harkstede is geregisseerd door Marc de Leeuw en geproduceerd door VICE Studios. 

Schrijver Sytze van der Zee, die vele gesprekken met Willem van Eijk voerde gedurende diens leven en een boek over hem schreef, beschrijft zijn beeld van de man die de bijnamen 'het beest van Harkstede' en 'de Nederlandse Jack the Ripper' kreeg. Ook komen er bekenden van Willem van Eijk aan het woord en zijn er beelden te zien van verhoren met Willem van Eijk die het OM heeft vrijgegeven voor de documentaire. 

Stefan Tieleman, General Manager, VICE Studios Benelux: “Het Beest van Harkstede is een bijzonder verhaal. Aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden en politieverhoren beschrijven we de levenswandel van één van Nederlands meest gruwelijke psychopaten.” 

Willem van Eijk werd op 13 augustus 1941 geboren en is één van de bekendste Nederlandse seriemoordenaars. Hij is twee keer veroordeeld voor in totaal vijf moorden. Na een celstraf voor het vermoorden van twee vrouwen, keerde Willem terug in de samenleving. Hierna vermoordde hij nog eens drie vrouwen. De vijf moorden, middels messteken en verwurging, leverde Willem uiteindelijk de naam het beest van Harkstede op, waarbij het laatste een verwijzing is naar het gelijknamige dorp in Groningen waar Willem op dat moment woonde. Van Eijk stierf in juni 2019 in de gevangenis van Vught. 

www.vicestudiosbenelux.com   
www.videoland.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie