VICE tv stopt per 24 augustus 2020 in Nederland en Vlaanderen
10-07-2020 12:04:00 | Door: David de Jong | hits: 22450 | Tags:

VICE tv stopt per 24 augustus 2020 met uitzenden in Nederland en Vlaanderen. Volgens het bedrijf is besloten met het einde van een aantal distributiecontracten de zender te stoppen. De content van VICE Media blijft wel beschikbaar via de online platforms van VICE Media Group. Producties van VICE tv kunnen met het einde van VICE tv ook door derde partijen worden aangekocht. VICE Media Group spreekt an een verschuiving naar een flexibele non-lineaire aanpak. De zender trachtte met name millennials te bereiken met maatschappijkritische reportages.

Stefan Tieleman, general manager VICE tv Benelux en VICE Studios Benelux en ook general manager op interim basis is van VICE tv in Europa en het Midden-Oosten/Afrika, zal per 24 augustus VICE Media Group verlaten. VICE Studios blijft actief en zal net als de afgelopen jaren doorgaan met het produceren van content voor derden. 

VICE tv startte op 1 maart 2017 met uitzenden met zowel een Nederlandse als Vlaamse versie, eerst alleen nog via Ziggo en Telenet, daarna ook via onder meer KPN, T-Mobile en Proximus, waarmee het in zowel Nederland als België landelijke dekking wist te verkrijgen. Initieel verzorgde het toenmalige BrandDeli de verkoop van reclamezendtijd; vanaf het najaar van 2018 verzorgde Talpa Network dit via Talpa Media Solutions.

De zender deed mee met de dagelijkse kijkcijfermeting van de Stichting Kijkonderzoek, maar wist weinig kijkers te trekken. Toch ontwikkelde het kanaal zich met een aantal opvallende Nederlandse producties waaronder die over Christina Curry, Boxing '82, Viceland Census en Tokyayo.

Op 1 november 2019 verkeeg de zender de huidige naam. Van 2017 tot 2019 heette de zender Viceland. De op 1 juni 2017 gelanceerde Franstalig-Belgische versie van VICE tv, blijft bestaan, net als de Franse, Britse en Amerikaanse versies van VICE tv. In 2018 stopte de Canadese versie bij gebrek aan succes. Onlangs kondigde VICE Media Group nog aan haar wereldwijde nieuwsoperatie uit te breiden onder de noemer VICE World News met reportages en documentaires uit de hele wereld over maatschappijrelevante onderwerpen.

www.vicetv.nl
www.vicetv.be

www.vice.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie