VICELAND lanceert merkcampagne ‘Zet je leven aan. Kijk VICELAND’
16-02-2018 09:40:00 | Door: | hits: 5307 | Tags:

VICELAND lanceert haar nieuwste lokale docuserie Boxing ‘82, elke donderdag om 21:00 uur te zien op de tv-zender van VICE. De 5-delige serie wordt aangejaagd via een bredere hybride merkcampagne met de tagline ‘Zet je leven aan. Kijk VICELAND’.

Sanneke Boesveldt, Head of Marketing VICE Benelux: “We willen met VICELAND het gesprek met inhoud zijn voor in de kroeg en bij het koffiezetapparaat dat niet langer over het weer, maar over Colombiaanse kartelleiders gaat en de impact van de cyberwar op ons leven. Een toevoeging aan het leven van onze kijkers en het televisieaanbod. De rationale achter de campagne is dat de programma’s van VICELAND verhalen van zo dichtbij vertellen dat de kijker het gevoel heeft hier echt onderdeel van te zijn. De tagline ‘Zet je leven aan’ appelleert dan ook naar het activerende effect dat de programma’s hebben. In de campagne wordt geschetst wat kijkers kunnen verwachten wanneer men op VICELAND afstemt.”

Dit gevoel komt naar voren in copy die gebruikt is in de OOH en radiospots: VOEL de snoeiharde uppercuts en levenslessen uit Rotterdam-Zuid met Boxing '82, ERVAAR een middagje trippen op paddengif in de woestijn, BELEEF een sekstrip in een kinky B&B en ONTDEK hoe een broodje ter waarde van je maandsalaris smaakt. Zet je leven aan, kijk VICELAND.

Daarnaast is er voor de online en social campagne, naast visuele video ondersteuning middels beelden uit de programma's, gebruikt gemaakt van copy die gericht is op de domeinen die voor VICELAND en haar doelgroep belangrijk zijn: ‘Zet drugs aan. Zet seks aan. Zet geld aan’.

Deze lancering van deze merkcampagne en premiere van Boxing ‘82 valt tevens samen met de lancering van de nieuwe VICELAND website.

Over Boxing '82

De docuserie vertelt het tragikomische verhaal van een aan lager wal geraakte Rotterdamse boksschool. Wegens een incident heeft de school al twintig jaar geen wedstrijden meer mogen spelen van de Nederlandse boksbond. Onder aansporing van een nieuwe generatie jonge boksers krijgen de veteranen eindelijk de kans om te vechten voor eerherstel op een boksgala.

De serie toont via verschillende kleurrijke karakters hoe de school een sociale rol vervult binnen de Afrikaanderwijk - een arbeiderswijk in Rotterdam bekend om de diversiteit aan etniciteit en hoge werkloosheid. Gedurende vijf afleveringen volgt Boxing ‘82 de trainers en boksers in aanloop naar de wedstrijd die alles voor de boksschool kan veranderen. Zo is de 89-jarige trainer Jaap te zien wiens leven volledig in het teken staat van de boksschool. Maar ook bokser Mikey, die dankzij Boxing ‘82 op het rechte pad is beland.

Met Boxing '82 breidt VICELAND haar lokale aanbod nog meer uit. De persoonlijke verhalen van de beruchte Rotterdamse wijk komen overeen met de programmering van VICELAND - een ongefilterde blik bieden op de andere kant van het leven. De docuserie is een samenwerking met Dumpert en geproduceerd door Wefilm.

Boxing ’82 is vanaf 15 februari elke donderdag te zien op Dumpert en op VICELAND, Ziggo kanaal 26 en Caiway kanaal 22.

www.VICELAND.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie