VPRO Dorst zoekt creatief talent
28-08-2018 11:55:00 | Door: | hits: 3379 | Tags:

VPRO Dorst is op zoek naar creatief talent en heeft het startschot gegeven voor de VPRO Dorst Pitch. In navolging van de zoektocht naar programmamakers van vorig jaar, krijgt talent de mogelijkheid om via een masterclasstraject hun eigen programma-idee te ontwikkelen. De beste makers krijgen vervolgens budget en ondersteuning van de VPRO.

Toekomstige makers kunnen zich tot donderdag 20 september aanmelden met hun beste (online) programma-idee via vpro.nl/doemee. De makers die door de eerste selectie komen, mogen deelnemen aan de pitchdag waar ze zichzelf en hun plan tijdens speeddatesessies kunnen voorstellen. Na de pitchdag worden de plannen van de makers met de panelleden besproken en wordt een verdere selectie gemaakt. De geselecteerde makers gaan vervolgens het masterclasstraject in.

Tijdens diverse masterclasses komen onderwerpen als montage, interviewtechnieken, cameravoering, presentatie, research en ethiek aan bod. Daarnaast worden de makers gedurende drie maanden klaargestoomd tot programmamaker door aan de slag te gaan met ervaren coaches. Na het afronden van de pitch krijgen de deelnemers van de masterclass productionele hulp, inhoudelijke begeleiding én budget om hun programma daadwerkelijk te gaan maken bij VPRO.

De winnaars van vorig jaar zijn Xena Maria Evers met Mijn Broer en ik, binnenkort te zien op NPO3, en Aisha Madu met de animatieserie Schroom.

Naar wie is de VPRO op zoek? 

De VPRO is op zoek naar (toekomstige) programmamakers:

- tussen de achttien en 34 jaar;
- uit alle hoeken en windstreken van Nederland;
- die super ambitieus zijn;
- met de wildste, meest originele ideeën voor programma's, webseries en documentaires;
- met gevoel voor humor (is een pré)