Veronica’s Meimaand Filmmaand 2022: veertigste editie
08-04-2022 15:15:00 | Door: David de Jong | hits: 1419 | Tags:

Veronica organiseert voor de veertigste keer de Meimaand Filmmaand. Dit jaar komt de zender daarom met 40 films, waaronder televisiepremières van films als Joker, Justice League en de Star Wars-titels Rogue One: A Star Wars Story en Solo: A Star Wars Story worden afgewisseld met de Mission Impossible-reeks en de Star Wars-films die bijna tien jaar niet meer te zien zijn geweest op de Nederlandse televisie.

Op de dinsdag- en donderdagen zendt Veronica in mei films uit met superhelden en antihelden. De woensdagavond staat in het teken van oorlogsfilms en op de zaterdag is het thema Star Wars en sci-fi. Op de donderdagavond wordt de Christopher Nolan Batman trilogie uitgezonden. De crimescene-avond op maandag blijft in mei onveranderd met nieuwe afleveringen van de series SWAT en FBI. De Vlaamse hitserie De Kraak, die 8 april start bij Veronica, is ook in mei op de vrijdagavond te zien.  

Bastiaan van Dalen, zendermanager Veronica, Net5 en SBS9: "De Meimaand Filmmaand is structureel de maand met de best scorende films van het jaar op Veronica. Als publieke omroep schreef Veronica er begin jaren '80 geschiedenis mee en maakte zoveel indruk dat hele generaties het er nu, 40 jaar later, nog over hebben. Daar zijn we trots op en vieren we dit jaar graag met 40 mooie filmtitels."

Toen Meimaand Filmmaand begon in de jaren ’80 bestonden fenomen als betaaltelevisie, streamingdiensten en on demand kijken nog niet. Het is
vermoedelijk voor de laatste keer dat de Meimaand Flmmaand bij Veronica onder de vleugels van Talpa Network wordt uitgezonden. Veronica maakt sinds juli 2017 deel uit van Talpa Network en zal naar verwachting later dit jaar onderdeel worden van RTL Nederland waar de zender van 1995 tot 2001 ook onder viel.

www.veronicatv.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie