Veronica zendt wedstrijden Oranje in Algarve Cup uit
07-02-2019 11:31:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1751 | Tags:

Vanaf eind februari zendt Veronica de wedstrijden van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam in de Algarve Cup uit. De Cup is een internationaal vrouwenvoetbaltoernooi dat sinds 1994 jaarlijks in de Portugese Algarve wordt georganiseerd.

Vorig jaar stond Nederland in de finale tegen Zweden, maar die wedstrijd is toen afgelast vanwege hevige regenval, waardoor beide elftallen tot winnaar zijn uitgeroepen. Alle wedstrijden van Oranje worden uitgezonden door Veronica en vanuit Portugal gepresenteerd door Hélène Hendriks. De Algarve Cup is het grootste vriendschappelijke toernooi voor nationale vrouwenteams en daarmee direct het meest prestigieuze.

Aan de Algarve Cup doet vrijwel de gehele wereldtop mee, waaronder Zweden, Noorwegen China, Portugal en Denemarken. Het is voor de Oranje Leeuwinnen de eerst serieuze test na het winnen van de play-offs en kwalificatie voor het WK Frankrijk. Van 7 juni tot en met 7 juli gaan de Oranje vrouwen daar op jacht naar de wereldtitel.

Het vrouwenvoetbal wint steeds meer aan populariteit. De OranjeLeeuwinnen moeten inmiddels uitwijken naar grotere stadions. De laatste wedstrijd in het FC Utrecht-stadion met 23.750 plaatsen was binnen een half uur uitverkocht. Het aantal vrouwelijke voetballers in Nederland is verder gestegen naar 160.000 (van de 1,2 miljoen KNVB-leden). Het aantal tv-kijkers bij de laatste wedstrijden lag boven de 1,5 miljoen. Het record staat op 4,1 miljoen kijkers voor de EK-finale.

Speelschema:

Woensdag 27 februari om 18.00 uur: Spanje-Nederland
Maandag 4 maart om 18.00 uur: Nederland-Polen            
Woensdag 6 maart om 18.00 uur: ? - Nederland                  

www.veronicatv.nl

Foto: KNVB

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie