Viacom International Media Networks in Nederland voortaan ViacomCBS
10-01-2020 16:00:00 | Door: David de Jong | hits: 8213 | Tags:

Het in Amsterdam-Noord gevestigde Viacom International Media Networks Benelux heeft per 1 januari 2020 haar naam gewijzigd in ViacomCBS Benelux. De naamswijziging is een gevolg van de op 4 december 2019 geëffectueerde fusie van moedermaatschappij Viacom met CBS Corporation.

Het Nederlandse smaldeel valt onder het cluster Zuidwest-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daaronder vallen naast Nederland en Luxemburg ook Frankrijk, Duitsland, Italië, Zuid-Afrika, Portugal en Spanje. Al deze vestigingen hebben als naam ViacomCBS gekregen met daarachter de land- of regio-aanduiding. International Media Networks is daarbij vervallen.

Raffaele Annechino is sinds 2016 de president van het cluster ViacomCBS Networks Southern & Western Europe, Middle East & Africa. Maurice Hols is sinds 2014 de executive vice-president en general manager van ViacomCBS Benelux.

Volgens een woordvoerder blijven de activiteiten van ViacomCBS Benelux vooralsnog dezelfde als voorheen. In Nederland is het bedrijf actief met onder meer de merken MTV, Comedy Central, Nickelodeon en Spike en worden verder merken als VH1 en VH1 Classic gedistribueerd. Het wereldwijde merk Paramount Network en CBS wordt in Nederland voor de consumentenmarkt niet gebruikt. Het merk Spike is inmiddels in de Verenigde Staten, en sinds kort ook in het Verenigd Koninkrijk, ingeruild voor Paramount Network.

CBS Studios International, dat ook onderdeel is van ViacomCBS en zich bezighoudt met de verkoop van door CBS geproduceerde content, is met haar EMEA-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid gevestigd en valt niet onder ViacomCBS Benelux, maar via CBS Television Studios onder ViacomCBS. Ook Viacom Solutions behoudt vooralsnog haar zelfde naam, net zoals de entiteiten VIMN Netherlands BV en VIMN Netherlands Holding BV. De spotreclameverkoop voor ViacomCBS is ondergebracht bij AdAlliance van RTL Nederland. De corporate website van ViacomCBS Benelux is nog niet aangepast aan de nieuwe merknaam.

www.viacomcbsemeaa.com
www.cbssi.com
www.viacbs.com
www.viacomcbs-solutions.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie