Viacom start eigen Advanced Marketing Solutions naast RTL-BrandDeli
20-06-2019 14:21:00 | Door: David de Jong | hits: 2897 | Tags:

Viacom International Media Networks Benelux is gestart met een eigen B2B propositie onder de naam Advanced Marketing Solutions. Hiermee wil het jongerenmerken meer aan haar binden. Tot nu toe waren alle partnerships ondergebracht bij BrandDeli. BrandDeli, dat tot eind vorig jaar in handen was van Viacom, Fox en Discovery. BrandDeli is op 1 januari 2019 verkocht aan RTL Nederland. De komende drie jaar heeft RTL Nederland daarbij het non-exclusieve recht reclame te blijven verkopen voor de zenders van Viacom.

Michel Palmen is bij Viacom aangesteld als Head of Advanced Marketing Solutions; Viacom heeft een specifieke website geopend onder de naam Viacom Solutions om de nieuwe propositie kracht bij te zetten. Viacom benadrukt dat Advanced Marketing Solutions moet worden gezien als aanvulling op hetgeen RTL-BrandDeli aanbiedt. He zal zich vooral richten op lange termijn poartnerships en gefocussed zijn op samenwerking in content.

Viacom biedt in Nederland de merken Comedy Central, MTV, Nickelodeon en Nick Jr aan.
 
Viacom's Advanced Marketing Solutions geeft merken de mogelijkheid om intensief samen te werken met de content-teams van Viacom Benelux op specifieke domeinen voor jongeren, zoals muziek, mode, fitness, comedy, gaming en meer. De nadruk komt te liggen op always-on digital content waarbij adverteerders hun merkboodschappen kunnen vertellen via de editorial content van de Viacom Benelux merken en uiteraard gebruik kunnen maken van bereik van de Viacom jongerenplatformen.

De nieuwe commerciële propositie is gebaseerd op drie strategische pijlers: jongeren expertise, (branded) storytelling en (digital) content distributie. Op basis van deze drie services nodigt Viacom Benelux jongerenmerken uit om samen te werken op specifieke content marketing domeinen en met relevante personalities binnen die domeinen.

Maurice Hols, Executive Vice President van Viacom Benelux: "Als jongerenexperts maken we wekelijks miljoenen contacten met jongeren: van kids tot jong volwassenen. We communiceren met hen via onze lineaire, digitale en social mediakanalen, maar ook door research, ons talent & creator netwerk, consumer products en onze live events. Met name onze digitale kanalen groeien exponentieel: zo leveren we inmiddels 21 miljoen videostreams per maand en groeit dit aantal met 20 procent vs vorig jaar. Ik ben blij met de komst van Michel Palmen om deze afdeling vorm te geven. Zijn ruime ervaring in marketing, media en innovatie maken hem tot een strategisch gesprekspartner voor merken op het vlak van content- en jongerenmarketing."

Michel Palmen, Head of Advanced Marketing Solutions: 'Naast campagnes hebben merken steeds meer behoefte aan ‘always-on’ content om de gewenste connecties te maken met hun publiek. Die content kun je als merk zelf ontwikkelen en distribueren, maar ik ben ervan overtuigd dat samenwerking met onze content en storytellingexperts veel meer impact en resultaat oplevert. Viacom’s Advanced Marketing Solutions vertelt jouw merkverhaal aan het juiste publiek via ons portfolio van jongerenmerken, -platformen personalities en –events. Ik heb ongelooflijk veel zin om dit nieuwe hoofdstuk voor Viacom Benelux in te vullen met succesvolle partnerships!'

De nieuwe propositie wordt direct door Viacom aangeboden aan de markt en is complementair aan de bestaande commerciële diensten van RTL-BrandDeli. 

www.viacomcbsemeaa.com
www.viacomcbs-solutions.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie