ViacomCBS Networks International benoemt Mark Specht tot Executive Vice President Central & Northern Europe and Asia
21-01-2022 13:26:00 | Door: David de Jong | hits: 1590 | Tags:

ViacomCBS Networks International heeft de Duitser Mark Specht benoemd tot Executive Vice President Central & Northern Europe and Asia (CNA). Mark Specht was al General Manager bij ViacomCBS voor de gebieden Duitsland en Centraal Europa. Met de uitbreiding van verantwoordelijkheden is Mark Specht ook verantwoordelijk voor de operaties van ViacomCBS in Nederland, België, Luxemburg, Finland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Rusland, en landen als Armenië, Kazachstan, Wit-Rusland, Moldavië en Oezbekistan alsmede Azië. Mark Specht rapporteert aan Raffaele Annecchino, President en CEO van Viacom Networks International.  

Als vervanger van Mark Specht is Till Weidemuller benoemd als Country Manager voor Duitsland. Deze is tegelijkertijd aangesteld als Chief Commercial Officer van Central & Northern Europe and Asia.

Mark Specht: “Ik kijk uit naar de opgave voor de onderneming. Als leidende wereldwijde mediaspeler hebben we met onze streaming-activiteiten, onze groeiende studio- en productiekapaciteiten in Europa en Azië alsmede onze sterke en vitale lineaire activiteiten, immense mogelijkheden. We bieden een dynamisch ecosysteem met geweldige en verschillende teams die bestaan uit vakspecialisten en eerste klasse experts, zoals Sabine Anger die het streaming-deel van het bedrijf leidt, alsmede Till Weidemüller die de verantwoordelijkheid voor de Duitse activiteiten overneemt.”

Till Weidemuller: “Het is mij een plezier om met Mark Specht en het gewijzigde team samen te werken om een ander, uniek en sterk prestatiegericht ecosysteem van produkties en aanbod in meerdere markten in Europa en Azië te ontwikkelen en op te bouwen. 2022 zal ook voor ons bedrijf in Duitsland een transformatiejaar zijn waarbij we onze FAST-dienst Pluto TV verder ontwikkelen en later dit jaar de premium SVOD-dienst Paramount+ lanceren.”

Sabine Anger is benoemd tot Senior Vice President Streaming Central & Northern Europe and Asia en heeft eerder bij ProSiebenSat.1 en Vivendi/Watchever, Warner Music Group en Deutsche Telekom/T-Mobile gewerkt. Zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Pluto TV en Paramount+.

In Nederland zal dit jaar Sky Showtime worden gelanceerd, een dienst van NBC Universal (Comcast) en ViacomCBS.

www.viacomcbsemeaa.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie