ViacomCBS Networks International benoemt Olivier Jollet tot Senior Vice President, Stratetegy & Business Development, Streaming & Head of Mobile
24-02-2021 13:46:00 | Door: David de Jong | hits: 1080 | Tags:

ViacomCBS Networks International heeft Olivier Jollet benoemd tot Senior Vice President, Stratetegy & Business Development, Streaming & Head of Mobile. Olivier Jollet zal rapporteren aan Kelly Day, President Streaming en COO van ViacomCBS Networks International en Jeff Shultz, Chief Strategy Officer en Chief Business Development Streaming bij ViacomCBS.

Olivier Jollet wordt verantwoordelijk voor het definiëren en ontwikkelen van de streaming strategie en business development bij alle onderdelen van ViacomCBS Networks International. Daarbij zal hij ook trachten strategische partnerschappen aan te gaan om groei en omzet te genereren. De bedoeling is dat hij verder de mobiele business verder zal ontwikkelen, waaronder het inspelen op 5G en Internet of Things en zo ViacomCBS mobiele strategie versterking zal geven. Hij zal vanuit het ViacomCBS-kantoor in Berlijn werken.

Kelly Day, President Straming en COO van ViacomCBS Networks International: “Terwijl het bedrijf zich aan het voorbereiden is op de internationale uitrol van Paramount+ in Latijns-Amerika en Scandinavië en de voortgaande internationale uitbreiding van Pluto TV, zal Olivier Jollets rol het mogelijk maken om onze strategie en onze marktpositie te versterken. Aangezien we bezig zijn ons geïntegreerde ecosystem uit te breiden en doorgaan met het aanbieden van uitzonderlijke entertainment voor consumenten, is de digitale expertise en zakelijke scherpzinnigheid van Olivier Jollet belangrijk voor ons senior management.”

Olivier Jollet: “Het is een eer te zijn benoemd in deze strategische rol. Streaming en mobiel zijn de sleutel voor ons toekomstige succes nu het bedrijf in een actieve fase is beland van digitale transformatie. Met onze zeer goede diensten en fantastische content zijn er vele manieren waarop we ons wereldwijd kunnen committeren tot ons publiek en partners. Ik kijk met overtuiging en met belangstelling uit naar de kansen om de schaal waarop we opereren te vergroten en strategische groei te realiseren in onze business van streaming en in de mobiele omgeving.”

Olivier Jollet was sinds  juli 2020 Senior Vice President Emerging Business voor ViacomCBS Europa, Midden-Oosten, Afrika en Azie alsmede Senior Vice President Mobile voor ViacomCBS Networks International. Daarnaast is hij sinds oktober 2016 Managing Director van Pluto TV waar hij de internationale lancering in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland leidde. Begin 2019 kocht ViacomCBS Pluto TV.

ViacomCBS is bekend van merken als CBS, MTV, VH1, Paramount Network, Nickelodeon, Comedy Central, Spike, BET, CMT, Colors, Smitshonian Channel, TV Land, Telefe, the CW en meer. Pluto TV (gratis) en Paramount+ (betaald) zijn de streamingmerken van ViacomCBS waar nog geen Nederlandse lanceerdatum voor bekend is.

www.viacomcbsemeaa.com
www.viacomcbs.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie