ViacomCBS lanceert Paramount+ in de VS
04-03-2021 12:04:28 | Door: Saskia van Weert | hits: 1785 | Tags:

De streamingdienst Paramount+ gaat op donderdag 4 maart 2021 van start in de Verenigde Staten. Rond 16:00 uur lokale tijd houdt ViacomCBS een online event waarbij de dienst officieel wordt gelanceerd. 

In Canada zal Paramount+ de rebranding zijn van de daar al bestaande dienst CBS All Acces. Een lancering in Scandinavië is voorzien voor 25 maart 2021. In Australië zal de dienst medio 2021 gelanceerd worden. Verdere lanceringen, onder meer in Nederland, zijn nog niet aangekondigd. Een woordvoerster van ViacomCBS Benelux liet weten dat er wel plannen zijn om in de nabije toekomst ook in Nederland actief te worden.

ViacomCBS lijkt met haar strategie niet per se voor exclusiviteit van haar content te gaan. Zo is South Park bij HBO Max te zien in de Verenigde Staten, (de streamingdienst van AT&T) en Yellowstone en Godfather zijn te zien bij de Comcast/NBC Universal-dienst Peacock. ViacomCBS is in de Verenigde Staten ook actief met streamingdiensten CBSN (met nieuws) en CBS Sports HQ (met sport).

Paramount gaat bioscoopfilms na dertig dagen ook beschikbaar maken via de streamingdienst. Bij grote blockbusters is dat 45 dagen, de helft van de 90 dagen die films traditioneel exclusief in de bioscopen draaien.


www.viacomcbs.com
www.viacomcbsemeaa.com
www.paramountplus.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie