ViacomCBS wijzigt bedrijfsnaam in Paramount Global
16-02-2022 00:11:00 | Door: David de Jong | hits: 1307 | Tags:

Het Amerikaanse mediabedrijf ViacomCBS wijzigt per 16 februari 2022 de bedrijfsnaam in Paramount Global, kortweg Paramount. Daarmee wil het mediabedrijf de wereldwijde focus benadrukken. Shari Redstone, voorzitter van de board van ViacomCBS (en dochter van de inmiddels overleden oprichter Sumner Redstone) en CEO Bob Bakish kondigden de naamswijziging aan bij de presentatie van de jaaricijfers 2021. Het bedrijf wil zich primair richten op streamingdiensten, televisie en films.

De naam CBS, dat oorspronkelijk staat voor Colombia Broadcasting System, dateert van 1927 en was een van de eerste radiozenders in de Verenigde Staten. De aanduiding Viacom stond oorspronkelijk voor Video & Audio Communications, was in 1970 oorspronkelijk een afsplitsing van CBS en fuseerde in december 2019 met CBS tot ViacomCBS.

Onder het bedrijf vallen de activiteiten van het Amerikaanse netwerk en studio's CBS, maar ook filmbedrijf Paramount Studios, streamingdiensten Paramount+, Showtime, Pluto TV alsmede de merken als MTV, Comedy Central, Nickelodeon, BET, Paramount Network, CMT en Smithsonian Channel,

Het bedrijf focust zich wereldwijd op streamingdiensten met lanceringen van de betaalde streamingdienst Paramount+ en de reclamegedreven streamingdienst Pluto TV. Het mediabedrijf kondigde in navolging van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië ook in Frankrijk met Paramount+ te komen via een samenwerking met Vivendi's Canal+. Onder de naam SkyShowtime is het bedrijf van plan samen met Comcast (Sky) in 22 Europese markten waaronder Nederland een streamingdienst te lanceren die de content van Comcast, Sky, NBCUniversal (Peacock) en ViacomCBC (Paramount+) zal bundelen.

De naam Paramount werd in 1927 voor het eerst gebruikt door de filmstudio die in 1994 in handen kwam van het toenmalige Viacom. Hoe de bedrijfsnaam internationaal zal worden geïmplementeerd is nog niet duidelijk.

www.paramount.com
www.viacomcbs.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie