ViacomCBS wijzigt logo's MTV
26-07-2021 17:00:00 | Door: David de Jong | hits: 1239 | Tags:

ViacomCBS wijzigt de logo's en de vormgeving van de MTV-zenders per 2 augustus 2021. ViacomCBS doet dat op het moment dat het merk VH1 verdwijnt (behoudens Italië) en vervangen wordt door MTV 00s

De Nederlandse versie van hoofdzender MTV krijgt per 12 september 2021 een logo dat doet denken aan het logo dat MTV in de jaren '80 gebruikte. De in Nederland gedistribueerde zenders MTV Hits, MTV Live en Club MTV krijgen een logo dat niet langer driedimensionaal is. De logo's van MTV 80s (voorheen VH1 Classic)  en MTV 90s (voorheen MTV Rocks) blijven ongewijzigd. 

Dit alles gebeurt daags na de 40ste verjaardag van MTV. Warner-Amex Satellite Entertainment, een joint venture van Warner Communications en American Express, startte op 1 augustus 1981 met MTV als eerste Amerikaanse muziekzender. In 1985 werd MTV door Viacom gekocht, gevolgd door de lancering van het toenmalige MTV Europe op 1 augustus 1987. In de loop der jaren is MTV steeds minder muziek uit gaan zenden, waarbij het kanaal, dat inmiddels in vele landversies bestaat, nauwelijks nog muziek uitzendt en zich vooral op realityprogramma's richt. De muziek is vooral naar de themakanalen verplaatst, die in Europa werken met Tsjechische uitzendlicenties, terwijl de technische play-out vanuit Amsterdam-Noord plaats vindt.

Wereldwijd focust ViacomCBS zich overigens op (de lancering van) het gratis video on demand-platform PlutoTV en het betaalde platform Paramount+. Terwijl beide producten elders in Europa gelanceerd zijn (waaronder Scandinavië, Hongarije, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland), is er nog geen Nederlandse aankondiging gedaan. 

Zie ook: ViacomCBS schrapt merk VH1: MTV 00s neemt plek in

www.mtv.nl
www.viacomcbs.com
www.viacomcbsemaa.com
www.viacomcbs.cz

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie