Viaplay komt ook met lineaire zender voor abonnees bij Ziggo en KPN
09-02-2022 15:34:00 | Door: David de Jong | hits: 1742 | Tags:

Viaplay zal op 20 maart 2022 starten met een lineaire zender via de netwerken van KPN en Ziggo. Ook andere partijen, zoals T-Mobile, die een overeenkomst hebben met Viaplay, kunnen de zender aanbieden. De zender zal alleen beschikbaar zijn voor klanten die via de distributeurs een Viaplay-abonnement hebben.

De zender zal uitsluitend hetzelfde aanbod uitzenden als via de streamingdienst beschikbaar is op zaterdag en zondagen. De zender zal voor een beperkte periode actief zijn; hoelang is niet duidelijk. Viaplay ziet het als een aanvullende manier om de wedstrijden te zien. Buiten de Formule 1-weekenden zal het kanaal promotionele content uitzenden.

De achtergrond is dat Viaplay-eigenaar Nordic Entertainment Network (NENT) er zeker van wil zijn dat klanten op een vlotte en klantvriendelijke wijze naar de Formule 1 kunnen kijken. De vrees bestaat dat de streamingdienst technisch gezien een grote hoeveelheid klanten niet aankan. 

Er zal geen reclame worden verkocht op het kanaal. De NOS zal bij de NPO de Nederlandse Grand Prix van Zandvoort uitzenden; het Duitse RTL, die ook in Nederland wordt gedistribueerd, zendt vier races uit.

www.viaplay.com
www.nentgroup.com

www.vodafoneziggo.nl
www.kpn.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie