Viaplay met DreamWorks en Starzplay
25-02-2022 13:29:00 | Door: David de Jong | hits: 1457 | Tags:

De op 1 maart te lanceren streamingdienst Viaplay is een langdurige samenwerking overeengekomen met Starz ten behoeve van Starzplay, dat onderdeel is van Lionsgate. Ook is eigenaar Nordic Entertainment Network (NENT Group) een samenwerking met NBCUniversal Global Distribution aangegaan om de content van Dreamworks via Viaplay aan te beiden. Daarbij wordt bij DreamWorks gesproken over een exclusieve thuisbasis in Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, IJsland en Polen.

Vanaf 1 maart 2022 zijn alle uit te brengen Starzplay Originals, samen met Starzplay's line-up van films en series van Lionsgate en andere Hollywood-studio's, beschikbaar op Viaplay, bovenop het reguliere aanbod. Starzplay is sinds november 2019 zelfstandig beschikbaar in Nederland en sinds december 2020 ook via Amazone Prime Video beschikbaar. In april 2021 is ook een samenwerking aangegaan met Canal+ Luxembourg ten behoeve van de IPTV-kijkers van Canal Digitaal.

DreamWorks zal bij Viaplay meer dan 400 afleveringen beschikbaar stellen van series die gebaseerd zijn op films zoals Shrek en Kung Fu Panda. De DreamWorks-content zal worden ondertiteld en nagesynchroniseerd. Naast tekenfilms worden ook niet-gescripte content voor kinderen beschikbaar gesteld en live action kinderseries van Peacock waaronder de muzikale comedy Take Note.

De overeenkomst van NBCUniversal voor DreamWorks met Viaplay is opvallend aangezien NBCUniversal (Comcast) samen met Paramount Global (voorheen ViacomCBS) later dit jaar de streamingdienst SkyShowtime zal lanceren. Via KPN is NBCUniversal ook actief met de zenders DreamWorks inclusief on demand content.

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: "Deze innovatieve deal maakt nog meer storytelling van wereldklasse beschikbaar op Viaplay als onderdeel van een regulier abonnement. Naast onze bekroonde Viaplay Originals, kunnen Viaplay kijkers nu ook genieten van STARZPLAY Originals, waarin de grootste Hollywoodsterren te zien zijn. Onze samenwerking met STARZ strekt zich nu uit over zes landen, en we kijken ernaar uit om ook Nederland binnenkort deze geweldige ervaring te bieden."

“We willen dat Viaplay voor iedereen iets te bieden heeft. De karakters van DreamWorks Animation films zoals Madagascar en How to Train Your Dragon zijn favoriet bij jonge kijkers over de hele wereld. We zijn dan ook trots dat we de exclusieve thuisbasis worden van te releasen series met deze herkenbare karakters, zowel in Nederland als Scandinavië en Polen."

Belinda Menendez, President en Chief Revenue Officer, NBCUniversal Global Distribution: "We zijn verheugd om onze langdurige samenwerking met Viaplay uit te breiden door middel van deze deal. We zijn erg trots op onze uitgebreide portfolio van DreamWorks Animation, Universal International Studios, Peacock, en meer. We kunnen niet wachten tot de kijkers van Viaplay binnenkort met het hele gezin kunnen gaan genieten van dit brede aanbod."

Superna Kalle, president van Starz International: "Dit is een spannend volgend hoofdstuk in de uitbreiding van onze relatie met Viaplay en bovendien de uitbreiding van ons aanbod van de beste series- en films aan ons publiek in Nederland. Onze nieuwe originele en aangekochte series voor het komende jaar bevatten een aantal toptalenten en schrijvers, en we kunnen niet wachten om te laten zien wat we in petto hebben."

Viaplay biedt voor kinderen ook content van de Zweedse Kristallen award-winnaar The Great Escape, Saga's Stories; en de komende Karma & Jonar, geproduceerd door Viaplay Studios' 3D-animatie technologie.

www.viaplay.com
www.nentgroup.com
www.dreamworks.com
www.nbcuniversal.com
www.starz.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie