Viaplay met Premier League vanaf 2022 tot 2028
08-07-2021 00:32:00 | Door: David de Jong | hits: 1747 | Tags:

Viaplay, het in maart 2022 te lanceren streamingplatform van Nordic Entertainment Group (NENT), heeft de exclusieve uitzendrechten van de Premier League verworven. Ziggo Sport heeft sinds augustus 2016 de uitzendrechten van de Engelse voetbalcompetitie in handen

NENT heeft de uitzendrechten van 380 wedstrijden verworven voor Nederland, Polen, Estland, Letland en Litouwen. Het gaat om wedstrijden van clubs als Manchester United, Liverpool, Arsenal, Manchester City, Tottenham Hotspur, Chelsea en andere.

Viaplay zal werken met een Nederlands studioprogramma en Nederlandse commentatoren. De Engelse competitie wordt in 190 landen uitgezonden en zendt de wedstrijden al uit in Zweden, Denemarken en Finland. Daar komt Noorwegen bij per 2022.

Viaplay wist in Nederland eerder al belangrijke sportrechten te verwerven, waaronder die van de Formule1, dartwedstrijden en de Duitse Bundesliga. In Nederland zal de dienst naar verwachting in maart 2022 van start gaan met zowel een sport- als film/serie-aanbod. Prijzen worden dan bekendgemaakt.

Foto: Dave Thompson

www.nentgroup.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie