Viaplay start op 1 maart 2022 met deals NOS, KPN en VodafoneZiggo
08-12-2021 10:23:00 | Door: David de Jong | hits: 3831 | Tags:

Nordic Entertainment Network Group (NENT) lanceert Viaplay per 1 maart 2022 Viaplay. Daarbij heeft NENT distributieovereenkomsten met de NOS, VodafoneZiggo en KPN afgesloten. De NOS zal via de NPO zowel de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort live gratis uitzenden en de samenvattingen brengen.

Een abonnement zal 13,99 euro per maand kosten. Dit kan direct bij Viaplay worden afgenomen, maar ook via onder meer Ziggo en KPN. Nederland is het elfde land waar Viaplay beschikbaar zal zijn. In de komende twee jaar zullen nog vijf markten volgen. Een KPN-woordvoerder bevestigt desgevraagd dat de prijs bij KPN Interactieve TV ook 13,99 euro zal bedragen. Wel denkt het telecombedrijf nog na over mogeljike introductie-aanbiedingen. VodafoneZiggo zegt desgevraagd dat de prijs nog niet beschikbaar is. Wel is duidelijk dat zowel bij KPN als Ziggo het gaat om een app via de decoders (mediaboxen) die beide providers zullen aanbieden.
 
Viaplay biedt naast de volledige uitzendingen van de Formule 1-wedstrijden ook PDC Darts, Matchroom snooker en pool-evenementen en alle KSW mixed martial arts toernooien. Verder bevat Viaplay Bundesliga voetbal, vrouwenvoetbal uit de Italiaanse A-serie en de Zweedse Damallsvenskan. Vanaf augustus 2022 komt daar  Premier League-voetbal bij. VodafoneZiggo zegt daarbij wel dat klanten daarover nog geinformeerd worden, een bevestiging van het gereed zjin van de app op de Mediabox kon de woordvoerder van VodafoneZiggo niet geven. KPN stelt druk aan het kijken te zijn hoe de app ook via de eigen KPN-apparatuur kan worden aangeboden en klanten daarover nog te zullen informeren, zodat ze vanaf maart van Viaplay bij KPN kunnen genieten. 

Marco Zwaneveld is onlangs benoemd tot Viaplay's Head of Sports in Nederland. De Formule 1-uitzendingen op Viaplay worden gepresenteerd door Amber Brantsen vanuit een sportstudio in Hilversum. Het commentaar komt alle 23 Grands Prix rechtstreeks vanaf locatie en is in handen van het duo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.  Viaplay heeft tot en met 2025 de Formule 1-uitzendrechten.
 
Viaplay Originals 

Onder de naam Viaplay Originals zullen meer dan dertig originele producties beschikbaar zijn, waaronder Love Me, The Box, Honour, Threesome en de Partisan. Viaplay is de grootste Scandinavische producent van dramaseries en heeft meer dan 60 premières gepland voor 2022. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in Nederlandse Viaplay Originals, waarvoor Kennard Bos is benoemd tot Viaplay's eerste Executive Producer in Nederland.

Internationale films en series 

Verder zal de streamingdienst internationale films en series aan het aanbod toevoegen, met content van Hollywood-studio's als MGM, Sony en wiip, waaronder titels als Men in Black, Tomb Raider, Walker, Dr Death en The Capture. Kort na de lancering zullen ook Jumanji: The Next Level, Jumanji: Welcome to the Jungle, Bad Boys for Life en Charlie's Angels beschikbaar zijn. Viaplay zal ook content voor kinderen aanbieden. Daarbij zullen jeugdseries als Peppa Pig, My Little Pon en LEGO Ninjago worden aangeboden.
 
Anders Jensen, President en CEO van NENT Group: "De lancering van Viaplay in Nederland is een belangrijke stap voor ons bedrijf en bovenal voor de kijkers. Onze partnerships met KPN en VodafoneZiggo zullen ons helpen om alle Nederlandse kijkers te bereiken. We begrijpen hoeveel de Formule 1 betekent voor Nederland. Daarom zet Viaplay zijn schouders onder dit project zodat we de fans kunnen trakteren op Formule 1 zoals dat nog niet eerder is voorgekomen in Nederland. Op deze manier willen we bijdragen aan de beleving van de Formule 1 en de kijkers nog meer bieden van hun geliefde sport."
 
Alle Viaplay Originals en internationale content bevatten Nederlandse ondertiteling en alle content voor kinderen wordt nagesynchroniseerd. Viaplay zal direct beschikbaar komen bij de gangbare smart televisietoestellen, via iOS en Android smartphones en tablets, Chromecast en Apple TV, alsmede direct via een website.

Zie ook: Grand Prix Formule 1 Zandvoort live bij NOS

www.nentgroup.com
www.viaplay.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie