Videoland heeft 12 projecten geselecteerd voor Academy
02-10-2020 13:42:00 | Door: David de Jong | hits: 1317 | Tags:

Voor de tweede editie van Videoland Academy zijn uit ruim 160 aanmeldingen twaalf  fictie- en documentaireprojecten geselecteerd. Tijdens het talentontwikkelingstraject krijgen de geselecteerde makers een financiële bijdrage, begeleiding van diverse professionals en volgen zij meerdere workshops om hun projecten verder te ontwikkelen. De thema’s voor de tweede editie van Videoland Academy zijn Modern Fantasy (fictie) en Familie (documentaire).

De volgende makers hebben de thema’s op een verrassende manier in hun aanmeldingen verwerkt en zijn door Videoland Academy geselecteerd om hun projecten verder te ontwikkelen: 


Thema fictie: Modern Fantasy
Videoland Academy wil fictiemakers met het thema Modern Fantasy uitdagen om een beetje fantasie toe te voegen aan onze realiteit. Door inspiratie te halen uit de hedendaagse maatschappij, persoonlijke gebeurtenissen of invloedrijke trends die in Nederland relevant zijn. Van parallelle samenlevingen tot magische krachten; alles kan zolang er maar een lokaal, herkenbaar en enorm krachtig verhaal aan de grondslag ligt: Nederland met een vleugje fantasie.

Thema documentaire: Familie
Onder het thema Familie is Videoland Academy op zoek naar verhalen over mysterieuze, criminele of intrigerende families in alle soorten en maten. Van sociaal, politiek tot intermenselijk, een uniek inkijkje in spraakmakende families van Nederland.

RTL Nederland heeft doet met Videoland Academy aan talentontwikkeling. Voor tenminste drie jaar biedt Videoland Academy hiervoor een podium en ondersteunt aankomend talent op financieel en inhoudelijk vlak. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script opgezet. Overige partners zijn Buma Cultuur, Nederlandse Filmacademie, Planet X en Filmmore.

Bij elke editie van Videoland Academy kunnen filmtalenten zich aanmelden met filmideeën voor de thema’s van de desbetreffend editie. Uit alle aanmeldingen worden maximaal zes fictieprojecten gekozen en drie documentaire projecten voor uitwerking van de treatments. De definitieve selectie wordt gemaakt waar maximaal drie fictieprojecten en één documentaireproject ondersteuning krijgen van Videoland Academy. Hierna gaan ze verder met het schrijven van de scenario's en worden ze gematcht aan een producent met het uiteindelijke doel om de films te voltooien en in première te laten gaan op een van de partnerfestivals en bij Videoland.

www.rtlnederland.nl
www.videoland.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie