Videoland-serie Lieve Mama verkocht aan 5 landen
19-10-2021 14:46:00 | Door: David de Jong | hits: 1378 | Tags:

De Videoland-serie Lieve Mama, die geproduceerd is door de Nederlandse Fremantle-dochter Fiction Valley is verkocht aan omroepen en streamingdiensten in Frankrijk, Rusland, Spanje, Turkije en Australië. In Australië behoort deze serie (Dear Mama) tot de top 3 van beste dramaseries van afgelopen maand en is aldaar te zien via de publieke omroepdienst SBS On Demand.

In Frankrijk is de serie aan Salto verkocht (de streamingdienst van France Televisions, Groupe TF1 en Groupe M6), in Rusland aan Viasat, in Spanje aan EITB (de Baskische publieke omroep) en in Turkije aan Lifecell (een van oorsprong Oekrainse telecomoperator).

Annemieke van Vliet, producent bij Fiction Valley voor Fremantle Nederland: “Ik ben heel trots dat deze spannende serie nu ook in het buitenland te zien is. Zeker in deze tijd met zoveel aanbod op verschillende streamingsdiensten is dit niet vanzelfsprekend. Dit nieuws is dan ook een groot compliment voor het team dat hier zo hard aan heeft gewerkt.”

Lieve Mama ging in 2020 exclusief in première bij Videoland en vertelt het verhaal van Helen (Rifka Lodeizen) en haar echtgenoot Ralf (Guy Clemens) die betrokken raken bij een overval met dodelijke afloop.

 

Lieve Mama is gebaseerd op de gelijknamige thriller van Esther Verhoef. Het boek verscheen in 2015 en werd in 2016 bekroond met een Gouden Strop.

Deze Videoland Original is geregisseerd door Jelle de Jonge en geproduceerd door Fremantle-dochter Fiction Valley. Scenario’s zijn geschreven door Ingrid van Berkum en Martin van Steijn. Zowel Videoland (via RTL Nederland) als Fremantle is onderdeel van RTL Group.

www.videoland.nl
www.fictionvalley.nl
www.fremantle.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie