Vlaamse televisiezenders krijgen andere namen met VTM en Play als hoofdmerken
12-08-2020 17:18:00 | Door: David de Jong | hits: 1502 | Tags:

In Vlaanderen zullen de belangrijke commerciële televisiezenders binnenkort hun namen wijzigen. DPG Media wijzigt op 31 augustus haar aanbod en de namen van haar televisiezenders. De merknaam VTM komt daarbij naar voren bij alle televisiezenders. Q2 dat zich tot nu toe op jongeren richt, zal worden omgevormd tot een zender met pittige reality, die zich op actieve volwassenen richt. Ook de Champions League zal hier te zien zijn.

VTM3 wordt een zender met films en series en zal de plek innemen van Vitaya dat zich op vrouwen richtte. Daarbij gaat het om een breed aanbod van comdy, drama tot arthouse of sci-fi. VTM4 zal de plek van Caz en actie en klassiekers uitzenden.

Wat er met Caz2 zal gebeuren is nog niet bekend gemaakt. Wel blijven de radiozenders Qmusic, Joe en Willy hun eigen merken houden. VTM krijgt als slogan VTM kleurt je dag, een slogan die bij de lancering van VTM in 1989 werd geïntroduceerd, keert terug.

Dirk Lodewyckx, COO DPG Media: "Deze zenderstrategie zorgt er ook voor dat we meer dan ooit inzetten op lokale programma's. Voor VTM2 uiteraard, maar daarnaast produceren we vandaag ook extra content voor onze digitale platformen VTM GO en straks ook voor het nieuwe betalende streaming platform. We vinden dit een belangrijk signaal, zeker in coronatijden, om de lokale productiesector extra zuurstof te geven. Kleurt je dag is als slogan eigenlijk nooit weggeweest. Hij behoort als het ware tot het erfgoed van Vlaanderen. Met de creatieve en kwalitatieve bijsturingen die we de voorbije jaren op VTM hebben doorgevoerd, geloven we dat we meer dan ooit aan die belofte beantwoorden. De Vlaming entertainen met geestige, spannende en verrassende  programma's is onze reden van bestaan. En vanaf dit najaar doen we dat met vier VTM-zenders. Zo kunnen we elke dag, bij elke Vlaming wat kleur brengen in het leven "

Concurrent Telenet dat zowel kabel- en telecomexploitant is als eigenaar van de zenders Vier, Vijf en Zes wijzigt binnenkort ook de namen van haar televisiezenders. De zenders zullen tot Play Vier, Play Vijf en Play Zes om de connectie met het merk Play te benadrukken. Dit merk wordt gebruikt voor premiumaanbod onder de noemer Play More en Play Sports. Ook zal Telenet in 2021 een vierde kanaal te lanceren onder de naam Play Zeven. Wat er op het te lanceren kanaal zal worden uitgezonden, is nog niet bekend.
 
www.dpgmedia.be
www.vtm.be
www.telenet.be
www.playmore.be
www.q2.be
www.vitaya.be
www.caz.be
www.vier.be
www.vijf.be
www.zestv.be

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie