VodafoneZiggo benoemt Marcel Beerthuizen tot directeur Ziggo Sport
20-07-2021 23:01:00 | Door: David de Jong | hits: 1473 | Tags:

Per 1 september 2021 start Marcel Beerthuizen in de functie van directeur Ziggo Sport.L VodafoneZiggo heeft hem benoemd als opvolger van de met preprensioen gaande Will Moerer die sinds 2015 directeur is van Ziggo Sport. Ziggo Sport was tot november 2015 Sport1.

Marcel Beerthuizen is gespecialiseerd in sport sponsorship en marketing, en is daarnaast fanatiek sportfan. Met zijn bureau Bigplans adviseerde hij sinds 2011 merken in de wereld van partnership marketing, zoals ING en HollandCasino. Daarvoor heeft hij onder andere in 1997 het bureau TBWA\Brand Experience Company opgericht en tot 2007 geleid. Hij is tevens lid van de Raad van Toezicht van Amsterdam Dance Event en Terschellings Oeral Festival.

Marcel Beerthuizen, aankomend directeur Ziggo Sport: “In deze rol, op het snijvlak van sport, media en marketing, kan ik al mijn kennis en ervaring inzetten die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. Het maakt me trots dat ik Will Moerer mag opvolgen en samen met het team van Ziggo Sport ga werken aan de toekomst.”

Will Moerer, vertrekken directeur van Ziggo Sport: “Na ruim 5 geweldige jaren bij Ziggo Sport ga ik genieten van mijn prepensioen. Ik ben trots dat de zender in deze tijd als best bekeken sportzender een plek heeft verworven in de harten van Nederlandse sportliefhebbers. Nu is het tijd voor een nieuwe fase waarin de zender verder kan groeien. Marcel Beerthuizen is met zijn ervaring en netwerk in zowel de Nederlandse sport als het Nederlandse bedrijfsleven de juiste persoon om deze groei te begeleiden. Ik wens hem daarbij alle succes.”

Ziggo Sport verloor de afgelopen periode de nodige sportrechten. Zo zal de Formule 1 per 2022 bij Viaplay van NENT te zien zijn. De Premier League zal vanaf augustus 2022 ook bij Viaplay te zien zijn, net als de Bundesliga en NBA Basketbal. Ziggo Sport is sinds november 2015 voor de 3,8 miljoen huishoudens van Ziggo te zien zonder meerkosten op hun kabelabonneemnt. Daarnaast wordt via Ziggo Sport Totaal een betaalpakket met Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Tennis, Ziggo Sport Racing, Ziggo Sport Racing en Ziggo Sport Docu aangeboden dat bij alle providers beschikbaar is. In de loop van 2022 moet duideljik worden hoe het aanbod van Ziggo Sport eruit zal zien met het verlies van een aantal rechten.

www.ziggosport.nl
www.vodafoneziggo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie