VodafoneZiggo brengt Formule 1 via Ziggo Sport in Ultra HD
24-02-2021 12:01:00 | Door: David de Jong | hits: 1092 | Tags:

VodafoneZiggo start op 26 maart 2021 met het uitzenden van de Formule 1 in Ultra HD, ook bekend als 4K. De wedstrijden die op het eigen kanaal Ziggo Sport worden uitgezonden en zonder meerkosten voor kabelabonnees van Ziggo te zien zijn, worden voor abonnees op de duurste pakketten voortaan ook in de hoogste beeldkwaliteit aangeboden. Een internetabonnement en het gebruik van de Mediabox Next die bij de duurste abonnementen wordt geleverd, is daarbij vereist.

VodafoneZiggo biedt haar kabelabonnees een beperkt 4K-aanbod: alleen de lineaire zender LoveNature wordt aangeboden en verder wordt via Movies & Series (XL) een beperkt aantal films en series aangeboden. Concurrent KPN biedt als lineaire zenders in 4K naast LoveNature ook Insight UHD en de muziekzender Xite. Doordat VodafoneZiggo de Formule 1 exclusief in Ultra HD op haar eigen netwerk uitzendt, is deze niet bij andere Nederlandse providers te zien.

Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo: “Ziggo biedt klanten gemakkelijk toegang tot exclusieve content waarbij de beste kijkervaring voorop staat. Formule 1 en Ziggo zijn al jaren onlosmakelijk verbonden. In een raceweekend maken de details het verschil. Dat geldt ook voor beeld. We brengen de kijkervaring van fans nu naar een hoger niveau door de hoogst mogelijke beeldkwaliteit te introduceren.“

VodafoneZiggo is met 4K geen trendsetter in Europa. Het Duitse RTL, het Franse Canal+, het Spaanse Movistar en Sky in Italië in het Verenigd Koninkrijk startten allen in 2018 met de 4K-uitzendingen van de Formule1 en dat ook zonder dat een internetabonnement vereist is bij deze providers.

www.vodafoneziggo.nl
www.ziggo.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie