VodafoneZiggo rondt afschakeling analoge kabeltelevisie af
14-04-2021 18:44:00 | Door: David de Jong | hits: 945 | Tags:

VodafoneZiggo is na bijna 3 jaar klaar met het uitfaseren van analoge kabeltelevisie. Daarmee is een proces voltooid voor de 3,8 miljoen Ziggo-huishoudens voor wie per regio het analoge televisiesignaal werd afgeschakeld. Op 24 april 2018 begon dit proces in Capelle aan de IJssel. Oost-Groningen en Oost-Drenthe waren de laatste regio’s waar het analoge kabeltelevisiesignaal werd uitgezet.

Ziggo biedt haar 3,8 miljoen kabelabonnees die minimaal 19,95 euro per maand betalen 52 ongecodeerde televisiezenders, waaronder 14 regionale zenders en Ziggo Sport. Daarboven kunnen klanten meer zenders bekijken via duurdere abonnementen en een aparte ontvanger of smartcard/CI-module.

VodafoneZiggo biedt op zijn kabelnetwerk het zenderaanbod nog dubbel aan: zowel in standaard definitie (SD) als in hoge definitie (HD), waarbij de meeste HD-versies alleen met een duurder abonnement te zien zijn. 3,3 miljoen abonnees hebben voor een duurder abonnement gekozen. 52,6 procent van de huishoudens in de VodafoneZiggo-verzorgingsgebieden kijkt televisie via Ziggo. Voor zover bekend zijn er geen plannen om SD-signalen uit te faseren. Wel is VodafoneZiggo begonnen met het uitfaseren van analoge kabelradio, waarvan de verwachting is dat dit voor eind 2021 voltooid zal zijn.

Door de hoge Nederlandse kabeldichtheid liep Nederland achter met het digitaliseren van haar televisie-infrastructuren. VodafoneZiggo was vrij laat met het uitfaseren van analoge kabeltelevisie. De kleine Stichting Kabelnet Veendam biedt nog wel analoge kabeltelevisie. Ethertelevisie en satelliettelevisie zijn inmiddels circa 10 jaar geleden in nagenoeg geheel Europa gedigitaliseerd; in Nederland was dat sinds 2006 en 1996 het geval.

www.vodafoneziggo.nl
www.ziggo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie