VodafoneZiggo: hard launch Mediabox Next en Ultra HD
12-06-2019 14:34:00 | Door: David de Jong | hits: 2471 | Tags:

VodafoneZiggo heeft haar nieuwe generatie interactieve ontvangers en daarmee Ultra HD (4K) officieel gelanceerd. Dit heeft woordvoerder Hans den Heijer bevestigd naar aanleiding van het op de website breed beschikbaar stellen van de Mediabox Next.

Eerder was sprake van een soft launch. Voortaan krijgen alle nieuwe abonnees van het kabelbedrijf Ziggo die een duurder abonnement afnemen automatisch de Mediabox Next. Dit geldt ook voor zakelijke abonnees. Eerder was al bekendgemaakt dat het aanbod aan Ultra HD-content bij Ziggo redelijk beperkt is: vooralsnog slechts een kanaal: natuurzender LoveNature als onderdeel van het pluspakket. Er wordt ook on demand een aantal films aangeboden in Ultra HD die van Sony, MGM en Dutch Filmworks afkomstig zijn. Verder is on demand Ultra HD-content van Love Nature en Discovery beschikbaar, blijkt uit een programmalijst van 16 titels die worden aangeboden. Bestaande abonnees kunnen hun box omruilen.

De Mediabox Next kent ten opzichte van de bestaande Mediabox XL (voorheen Horizon) boxen het grote verschil dat de content via de cloud wordt opgeslagen. Dit biedt voor VodafoneZiggo technisch zowel mogelijkheden de content beter te controleren of af te schermen, als om makkelijker al dan niet gerichte reclame in te voegen bij de content voor abonnees.

www.vodafoneziggo.nl
www.ziggo.nl/mediaboxnext

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie