VodafoneZiggo sluit contract met ViacomCBS; HBO-content weg
07-12-2021 22:01:00 | Door: David de Jong | hits: 2838 | Tags:

VodafoneZiggo heeft een contract afgesloten met ViacomCBS Global Distribution Group. Daarbij verkrijgt VodafoneZiggo volgens eigen zeggen ook exclusieve content zoals American Rust , City on a Hill, Spy City en Evil. Dit moet het wegvallen van exclusieve HBO-content verzachten. Enkele HBO-series waaronder Mare of Easttown, The White Lotus, Insecure en Sucession blijven nog wel te zien.

ViacomCBS Global Distribution Group verkoopt content van onder meer Paramount Picutres, Paramount Television, Paramount Animation, CBS Television Studios, en Showtime Networks. VodafoneZiggo zal dit aanbod deels kunnen aanbieden, waaronder ook klassiekers. ViacomCBS Global Distribution Group is een aparte unit van ViacomCBS die losstaat van ViacomCBS Benelux. De stap is opvallend, aangezien ViacomCBS aankondigde om in 2022 samen met Comcast (Sky/NBCUniversal) het premiumaanbod Sky Showtime te lanceren. Of met VodafoneZiggo daar ook afspraken over gemaakt zijn, is niet bekendgemaakt.

De producties waar nu een overeenkomst over is afgesloten, zullen aangeboden worden via Ziggo Movies & Series XL, een abonnement dat 11,95 euro per maand kost voor Ziggo-abonnees. Het ViacomCBS-aanbod zal ook via Ziggo Movies & Series L te zien zijn. Dit pakket is zonder meerkosten beschikbaar voor Ziggo-klanten die ook Vodafone-klant zijn (hier waren de HBO-series niet te zien).

WarnerMedia - dat van plan is in 2022 met Discovery te fuseren tot Warner Bros Discovery - is voornemens in de loop van 2022 in onder meer Nederland streamingdienst HBO Max te lanceren. Dit is een belangrijke drijfveer om de exclusieve licentieovereenkomst met VodafoneZiggo te beëindigen. Op 1 januari 2017 kwam deze overeenkomst in plaats van de joint venture HBO Nederland van WarnerMedia met Ziggo, die 5 jaar lang de abonnementsdienst HBO met een lineair en on demand-aanbod exploiteerden. HBO Max is in oktober 2021 in Zweden, Denemarken, Frankrijk en Spanje gelanceerd.

www.viacbscontent.com
www.viacomcbs.com
www.vodafoneziggo.nl
www.ziggo.nl
www.warnermedia.com
www.hbomax.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie