VodafoneZiggo start opnieuw met Ziggo Sport Tennis
28-01-2021 09:15:00 | Door: David de Jong | hits: 1408 | Tags:

Op 1 maart 2021 start VodafoneZiggo met een tenniskanaal: Ziggo Sport Tennis. Het kanaal zal 40 weken per jaar live tennis uitzenden. Het gaat daarbij om onder meer de ATP 1000 & 500 series toernooien, Wimbledon en de ATP World Tour finals. Net als een groot aantal ATP 250 events alsmede de Davis Cup en Fed Cup. Ook is het ABN Amaro World Tennis Tournament en het grastoernooi van Rosmalen voor zowel de dames als de heren, rechtstreeks te zien.

Van 2010 tot 2015 was Ziggo Sport, dat toen nog Sport1 heette, al actief met Sport1 Tennis. De tenniszender werd toen vervangen door Ziggo Sport Racing. 

Ziggo Sport Tennis zal de plek innemen van het kanaal Ziggo Sport Extra, dat nu nog incidenteel (voetbal)wedstrijden uitzendt.
wordt onderdeel van het betaalde pakket Ziggo Sport Totaal, waar ook Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf, Ziggo Sport Racing en Ziggo Sport Doku deel van uitmaken. Ziggo Sport is gratis te bekijken voor tv-abonnees van VodafoneZiggo.

Will Moerer, directeur Ziggo Sport: “Tennis is een populaire sport in Nederland en we weten dat er graag naar gekeken wordt. Doordat we op het gebied van tennis een flink pakket nieuwe rechten hebben bemachtigd kunnen we deze sport via een eigen kanaal uitzenden. Alle zes zenders van Ziggo Sport Totaal zijn nu 24 uur per dag, 7 dagen per week gevuld met topsport, iets waar ik trots op ben. Bovendien draagt een themazender bij aan de herkenbaarheid en wordt het voor onze abonnees nog duidelijker waar ze hun favoriete sport kunnen vinden.”

Het ABN Amro-toernooi, dat dit jaar van 1 t/m 7 maart 2021 wordt gespeeld, zal ook via Ziggo Sport voor Ziggo-abonnees zonder meerkosten te zien zijn. Niet-Ziggo huishoudens waaronder klanten van KPN en T-Mobile zullen tijdelijk Ziggo Sport Tennis zonder meerkosten kunnen zien.

Richard Krajicek, toernooidirecteur van het ABN Amro-toernooi: “De lancering van Ziggo Sport Tennis komt precies op het goede moment. We weten nog niet of en zo ja hoeveel toeschouwers we in Ahoy mogen verwelkomen, maar het staat vast dat de meeste tennisfans er niet bij kunnen zijn. Het is dan ook mooi dat deze mensen de gelegenheid krijgen om ons toernooi in zijn geheel te volgen via het nieuwe tenniskanaal en dat ze op die manier spelers als Rafael Nadal en Gael Monfils in actie kunnen zien.”

Aangezien Ziggo Sport Tennis een abonneekanaal is, zal de zender geen reclamespots uitzenden. Wel is er net als op de andere Ziggo Sport-kanalen non-spot reclame aanwezig. Ziggo Sport, dat bij 3,8 miljoen Ziggo-huishoudens te zien is, zendt wel reclame uit, die door AdAlliance (RTL Nederland) wordt verkocht.

www.ziggosport.nl
www.vodafoneziggo.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie