Voetbaltalkshow VTBL verdwijnt bij RTL
24-07-2019 12:20:00 | Door: David de Jong | hits: 2161 | Tags:

De voetbaltalkshow VTBL met Humberto Tan verdwijnt bij RTL7. Dit heeft het programma via haar eigen website bekend gemaakt. Volgens het programma zijn er te weinig kijkers. Het programma startte in januari 2019 en was initieel om 20:00 uur op zondagavond te zien. Eind maart werd het programma verplaatst naar 21:30 uur. Het mocht niet baten voor de RTL7-talkshow. RTL Nederland trachtte met VTBL het naar Talpa Network's Veronica verhuisde trio Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Grijp te vervangen.

Volgens RTL Nederland heeft de kijker behoefte aan actuele voetbalbeelden voor duiding en die zijn voor RTL Nederland op zondagavond niet beschikbaar. Verplaatsing naar een andere dag is niet opportuun volgens de zendergroep omdat er dan concurrentie is met andere voetbalprogramma's. Veronica Inside met Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Grijp heeft bijvoorbeeld uitzending op de maandagen en zondagen.

VTBL heeft aldus nog geen half jaar bestaan; naar een willekeurige aflevering in mei 2019 keken slechts 55.000 mensen met een marktaandeel van 1,1 procent.

Humberto Tan die eerder stopte bij RTL Late Night, blijft bij RTL4 werken voor onder andere het programma The Repair Shop.

www.rtlnederland.nl
www.rtl7.nl
www.vtl.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie