Vrouwentalkshow op Net5 heet Ladies Night
16-09-2019 12:15:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2112 | Tags:

Linda de Mol heeft onthuld dat de vrouwentalkshow op Net5 Ladies Night heet. Dat zei ze bij Jinek, waar ze te gast was met Jildou van der Bijl. Samen zijn ze sinds kort creatief directeur van Net5 en ze vertellen over hun plannen.

In 2015 vertelde Linda de Mol nog in een interview dat lineaire televisie dood is. Linda de Mol: “Lineaire televisie heeft altijd mijn grote passie gehad, dat is wat ik het meeste doe. Maar bij jonge mensen is het gewoon dood, mijn kinderen kijken geen televisie en ik denk niet dat ik dat nog ga veranderen. Maar om in het huidige medialandschap te kunnen overleven, moet je op zoveel mogelijk platforms aanwezig zijn. Wij hebben hierbij de mogelijkheid om zowel in print als op televisie als online te gaan schakelen en dat is wel van deze tijd.”

Jildou van der Bijl: “Er kijken natuurlijk nog een hoop mensen naar lineaire televisie. Maar het is op zich een eindig businessmodel. We kunnen nu zeggen: we doen dat op televisie, dat in print en dat op Linda.nl. Dat hele spel is natuurlijk wel erg leuk.” Op de vraag of de kijkers naar lineaire televisie uitsterven, zegt ze: “Er komen natuurlijk geen nieuwe mensen bij.” Linda de Mol hoopt dat haar eigen kinderen als ze rond de dertig zijn, lineaire televisie herontdekken en het eigenlijk wel leuk vinden.

De twee vertellen over hun plannen met Net5. Jildou van der Bijl: “Het gaat heel goed met Net5, maar feelgoodtelevisie voelt wel een beetje ouderwets, alsof je in slaap wordt gesust. Dat is niet meer van deze tijd. Van ons mag het wel wat schurender, iets journalistieker.”

Linda de Mol: “Het wordt de kunst het heel persoonlijk te maken. Om vrouwen heel persoonlijke verhalen te laten vertellen. Dat vrouwen zich gaan herkennen en erbij willen horen. Er is geen zender die typisch voor vrouwen is. Het voelt alsof dit het juiste moment is.”

Jildou van der Bijl vertelde eerder eens dat haar motto is: ‘Zonder wrijving geen glans’. In de taakverdeling tussen haar en Linda de Mol zit dan ook een duidelijke grens. Linda de Mol is beter in het commerciële en Jildou van der Bijl voelt goed aan wat er schuurt of mis is met een idee of concept. Samen besluiten ze wat ze gaan doen, waarbij Linda de Mol dominant is.

Linda de Mol: “Omdat we twee kapiteins op een schip zijn, hebben we de afspraak dat als een van ons iets niet ziet zitten, dan gaan we niet proberen de ander over te halen om het toch te doen.” Zo kwam Jildou van der Bijl eens met het voorstel om Linda de Mol met een hondenbot in de mond te fotograferen voor een dierennummer van LINDA. Dat voorstel haalde het niet.

Merel Westrik gaat de talkshow Ladies Night presenteren op Net5. Linda de Mol: “Een vrouwentalkshow is een programma waarin alle onderwerpen vanuit het perspectief van vrouwen belicht worden. Dat kan best een onderwerp zijn dat mannen ook leuk vinden, iets uit de actualiteit of iets waarvan we vinden dat we het op de kaart moeten zetten. Bijvoorbeeld jonge meiden die hun eicellen laten invriezen.”

www.net5.nl
www.linda.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie