Mimecast waarschuwt voor voor nepsites Netflix
16-04-2020 11:17:53 | Door: Saskia van Weert | hits: 1501 | Tags:

Cybercriminelen proberen persoonlijke gegevens te stelen via nagemaakte websites van streamingdiensten. Onderzoekers van Mimecast zagen in nog geen week tijd meer dan 700 Netflix-nepsites voorbijkomen.

Ook andere populaire streamingdiensten zoals Disney+, Hulu en Amazon Prime worden nagebootst voor kwade doeleinden. Op de nagemaakte websites worden zogenaamd abonnementen voor streamingdiensten verkocht of juist gratis accounts aangeboden. De kwaliteit wisselt nogal. Sommige nepsites zijn professioneel vormgegeven, met een verzorgde opmaak en geloofwaardige teksten. Maar er zijn ook minder overtuigende nepsites vol taalfouten en andere slordigheden.

Carl Wearn, hoofd van de online-misdaadafdeling van Mimecast: “Door het coronavirus en de intelligente lockdown zitten veel mensen thuis en hebben ze meer vrije tijd. Streamingdiensten zoals Netflix zijn extra populair en daar maken cybercriminelen misbruik van. Wij zien een drastische stijging van het aantal verdachte domeinen die zich voordoen als streamingdiensten. Deze nepsites zijn soms nauwelijks van echt te onderscheiden. Ze maken mensen lekker met bijvoorbeeld een gratis abonnement en vragen vervolgens om waardevolle data. Dat kunnen namen, adressen en andere persoonlijke gegevens zijn, maar er worden ook creditcardgegevens gestolen voor financieel gewin.”

www.mimecast.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie