Walt Disney Company: 28,6 miljoen abonnees voor Disney+, internationale Hulu-plannen
06-02-2020 14:10:00 | Door: David de Jong | hits: 1321 | Tags:

Disney+ telt per maandag 3 februari 2020 28,6 miljoen abonnees. Dit heeft Walt Disney Company bekendgemaakt. De streamingdienst startte op 12 november 2019 in de Verenigde Staten, Canada en Nederland, gevolgd door Australië, Porto Rico en Nieuw-Zeeland.

Op 24 maart zal de streamingdienst ook in Italië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk en Spanje lanceren en per 29 maart in India. In de zomer van 2020 zullen ook België, Scandinavië en Portugal worden toegevoegd aan dit rijtje van landen. In Nederland was sinds 12 september 2019 een kosteloze previewversie beschikbaar van Disney+. Gemiddeld genereert een Disney+-abonnee wereldwijd een omzet van 5,56 dollar per maand voor het bedrijf.

De sportdienst ESPN+, die in april 2018 in de Verenigde Staten werd gelanceerd, telt nu 7,6 miljoen abonnees. Daarnaast is Disney actief met de streamingdienst Hulu die 30,7 miljoen abonnees telt en waarvan het bedrijf 66,7 procent in handen heeft. Comcast (NBCUniversal) zal haar aandelen uiterlijk 2024 daartoe verkopen aan Walt Disney Company. Hulu SVOD-abonnees genereren per lid gemiddeld 13,15 dollar per maand.

Hulu

Bob Iger, CEO van Walt Disney Company, kondigde aan dat het verwacht in 2021 Hulu ook buiten de Verenigde Staten aan te zullen bieden. De prioriteit ligt thans bij de uitrol van Disney+. Hulu, dat een meer volwassen en meer actiegerichte uitstraling heeft dan Disney+, is korte tijd in Japan actief geweest, maar is verder sinds haar lancering in 2008 vooral een Amerikaans product.

Nu 21th Century Fox onderdeel is geworden van Walt Disney Company biedt dat verdere expansiemogelijkheden voor Hulu. Hulu biedt in de Verenigde Staten tegen betaling zowel een reclameloze versie als een iets goedkopere versie met reclame

VOD

Netflix is nog steeds de nummer één in SVOD met 167 miljoen abonnees, gevolgd door Amazon Prime met 150 miljoen abonnees. Met de recente lancering van Apple TV+, de aankomende lanceringen van Peacock (NBCUniversal/Comcast) en HBO Max (van WarnerMedia/AT&T) blijven het spannende tijden in de industrie van on demand.

Walt Disney draaide in het vierde kwartaal een omzet van 20,86 miljard dollar met een nettowinst van 2,1 miljard dollar. Mede dankzij de overname van 21th Century Fox steeg de omzet met ruim 5 miljard dollar. De nettowinst daalde met ruim 680 miljoen dollar. Het Amerikaanse Media Network-onderdeel waar ABC, ESPN, National Geographic, Disney Channel onder vallen, behaalde een omzet van 7,36 miljard dollar met een operationele winst van 1,63 miljard dollar in het vierde kwartaal 2019.

Het direct to consumer en internationale onderdeel waar ook de Nederlandse activiteiten van Disney Channel, Fox en Fox Sports onder vallen, behaalde een omzet van 3,99 miljard dollar met een operationeel verlies van 693 miljoen dollar. De verliezen worden toegeschreven aan investeringskosten voor de lancering van Disney+, consolidatie van Hulu en verliezen bij ESPN+.

www.waltdisneycompany.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie