Walt Disney Company en ViacomCBS willen internationale streamingdiensten uitbreiden
13-08-2020 14:54:20 | Door: David de Jong | hits: 1557 | Tags:

Walt Disney Company en ViacomCBS zijn van plan meer internationale streamingdiensten te lanceren. Walt Disney Company is wereldwijd actief met Disney+, maar wil met meer gedurfde en actiecontent ook andere doelgroepen aanspreken naast families.

In de Verenigde Staten is het met Hulu actief waarvan het sinds maart 2019 de meerderheid bezit en in 2024 volledig zal overnemen. Eerder kondigde Walt Disney Company aan Hulu internationaal te willen aanbieden. Inmiddels is het de vraag of dit zal gebeuren, aangezien Walt Disney aankondigde het merk Star, dat in India wordt gebruikt en van Disney is, als streamingdiensten internationaal te willen aanbieden. Star zal daarbij content aanbieden van ABC Studios, FX, Freeform, Searchlight, 20th Century Studios en andere Disney-bedrijven. Nederland behoorde tot de eerste groep landen waar Disney+ werd gelanceerd.

Hulu brengt in de Verenigde Staten ook content van derden, waarvoor de rechten buiten de Verenigde Staten niet in handen zijn van Walt Disney Company. De merknaam Hulu is buiten de Verenigde Staten zo goed als onbekend.

ViacomCBS, een andere grote Amerikaanse speler zinspeelt ook begin 2021 op de lancering van een wereldwijde streamingdienst. Dit bericht de doorgaans betrouwbare Amerikaanse publicatie Variety. Hoe de dienst gaat heten en wat de kosten zullen zijn, is nog niet bekend gemaakt. Daarbij zou content van Showtime en CBS All Areas worden gecombineerd en een selectie van content van ViacomCBS-merken als CBS, MTV, Comedy Central, Nickelodeon en Paramount. Als eerste zou de dienst in Australië, Latijns Amerika (Brazilië, Mexico en Argentinië) n Scandinavië worden gelanceerd. Nederland staat niet op de lijst van landen waar de dienst als eerste wordt gelanceerd.

In Australië zal het daar bestaande CBS All Areas worden omgedoopt tot de nieuwe dienst. Hetzelfde zal met Paramount Plus gebeuren in Scandinavië, Oost-Europa en Latijns Amerika.

Alhoewel sommige CBS-content al in veel regio's aan derden is gelicenceerd is het de vraag hoe hiermee zal worden omgegaan. ViacomCBS verklaarde aan Variety dat het bestaande afspraken respecteert en ook geselecteerde content blijft aanbieden aan derden. De vraag is echter om welke content het dan zal gaan. Zo heeft Amazon Prime bepaalde rechten op Star Trek.

De gratis ViacomCBS-dienst Pluto TV die beschikbaar is in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika, zal binnenkort ook in Italië, Frankrijk, Spanje en Brazilië lanceren.

www.waltdisneycompany.com
www.viacomcbs.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie