Walt Disney Company gaat verder met uitfasering Fox-merknaam
13-08-2020 11:36:36 | Door: David de Jong | hits: 1555 | Tags:

Walt Disney Company is begonnen met het uitfaseren van de Fox-merknaam uit de op 20 maart 2019 overgenomen onderdelen. Productiemaatschappij 20th Century Fox TV heeft haar naam gewijzigd in 20th Century Television. Fox 21 Television Studios is omgedoopt tot Touchstone Television, een merk waarmee Disney in 2007 was gestopt.

ABC Studios en ABC Signature zijn op hun beurt gefuseerd tot ABC Signature. Daarbij vallen ABC Singature, 20th Century Television en Touchstone Television onder de vlag van Disney Television Studios. Eerder waren 20th Century Fox en Fox Searchlight Pictures al omgedoopt tot 20th Century Studios en Searchlight Pictures. Volgens het doorgaans goed geinformeerde Amerikaanse blad Variety zijn de naamswijzigingen een gevolg van overeenkomsten tussen Fox Corporation en Walt Disney Company.

Onder Fox Corporation vallen in de Verenigde Staten onder meer de zenders Fox, Fox News, Fox Business en Fox Sports. Hoe deze overeenkomsten voor de operaties buiten de Verenigde Staten uitpakken, is niet duidelijk. Fox Sports is als onderdeel van Walt Disney Company actief in onder meer Zuid-Oost Azië, Latijns-Amerika, Brazilië en Nederland.

In Brazilië zullen de zenders per 2022 tot het Disney-merk ESPN worden omgedoopt. Daarnaast is Walt Disney in verschillende landen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Italië, Bulgarije, Spanje, Griekenland, Polen, Scandinavië, Duitsland, Latijns-Amerika, Australië, Nederland en Vlaanderen actief met Fox-zenders. Of en hoe deze op termijn zullen worden omgedoopt, heeft Walt Disney Company nog niet bekend gemaakt.

In de Verenigde Staten wil Walt Disney Company niet worden gerelateerd aan de activiteiten van Fox Corporation waarbij met name Fox News een merk is waar het niet mee wil worden geassocieerd vanwege de populistische wijze van het brengen van nieuws en de ondersteuning van president Donald Trump.

www.waltdisneycompany.com
www.foxcorporation.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie