Walt Disney Company sluit overeenkomst met Sky voor Disney+
03-03-2020 15:30:00 | Door: David de Jong | hits: 1657 | Tags:

Walt Disney Company heeft met het Britse Sky een meerjarige overeenkomst gesloten, waardoor Disney+ via de decoder van Sky Q in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te zien zal zijn. Sky telt in het Verenigd Koninkrijk circa 10 miljoen abonnees. Disney+ ging in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Australië en enkele andere landen in november 2019 van start.

De overeenkomst voor Disney+ is in het Verenigd Koninkrijk niet exclusief. In Frankrijk sloot Walt Disney Company wel een exclusieve overeenkomst met Canal+/Vivendi. In Duitsland, waar Disney+ ook op 24 maart 2020 van start gaat, is Walt Disney Company in gesprek met Deutsche Telekom over de uitzending van het Disney+-aanbod via haar IPTV-aanbod Magenta. Via Bloomberg bevestigt Deutsche Telekom deze gesprekken.

In Nederland is Disney+ alleen los te verkrijgen en is het niet beschikbaar via aanbieders als KPN en VodafoneZiggo. Wel zouden er mogelijk gesprekken gevoerd worden waar partijen nooit uitspraken over doen.

Dankzij de overeenkomst kan Sky ook doorgaan met het uitzenden van films uit de 20th Century-bibliotheek. Sky is sinds 4 oktober 2018 onderdeel van Comcast, waar ook NBC Universal deel van uitmaakt. Sinds 20 maart 2019 is Walt Disney Company eigenaar van 21th Century Fox, dat oorspronkelijk een controlerend belang in Sky had. Walt Disney Company trachtte ook Sky over te nemen, waarna de verhoudingen tussen Sky/Comcast en Walt Disney wat vertroebelden. Sky is voor haar aanbod deels afhankelijk van het aanbod dat Walt Disney Company aanbiedt via Sky.

www.skygroup.sky
www.sky.com
www.comcast.com
www.telekom.com
www.waltdisneycompany.com
www.disneyplus.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie