Walt Disney Company verhoogt abonnementsprijs Disney+ en introduceert Star
11-12-2020 12:36:00 | Door: David de Jong | hits: 2388 | Tags:

Walt Disney Company begint op 23 februari 2021 met het label Star. De dienst biedt series en films van Disney Television Studios, FX, ABC, Searchlight, Touchstone, Freeform, 20th Century Studios en andere Disney-merken voor een volwassen publiek.

De prijs van Disney+ stijgt 2 euro naar 8,99 euro per maand of 89,90 euro per jaar. In de Verenigde Staten biedt Walt Disney Company de titels samen met content van derden via Hulu, een merk dat in Europa onbekend is. Mede daarom komt Walt Disney Company met Star als toevoeging binnen Disney+ en kiest het er niet voor om een aparte streamingdienst op te zetten. Er zal geen content van derden worden aangeboden. In de meeste landen is een deel van de content van de bij Star uit te zenden produkties contractueel vergeven aan andere partijen. Walt Disney company zinspeelt in navolging van de lancering van Disney+ erop de content steeds meer exclusief in eigen beheer te willen aanbieden. De bedoeling is om vanaf 2024 elk jaar 50 eigen Europese producties te brengen.

In april 2020 lanceerde Walt Disney Company in India en in september in Indonesië het produkt Hotstar bij Disney+ dat lijkt op Star. Star zal ook in de rest van westelijk Europa beschikbaar komen evenals in Canada, Australië, Singapore en Nieuw Zeeland. Later volgen ook Oost-Europa, Zuid-Korea, Japan en Hong Kong.

Klanten kunnen overigens een leeftijdsfilter instellen  zodat kinderen gaan content zien die niet voor hen is bedoeld.

In Latijns-Amerika zal in juni 2021 onder de naam Star+ een losse streamingdienst starten voor 7,50 dollar per maand (9 dollar met Disney+ samen) die ook ESPN en ESPN Plus content zal bevatten. Voor zover bekend zijn er in Nederland geen plannen om ESPN en Disney+ te combineren. In Nederland zal ESPN per 1 januari 2021 de naam worden van de operatie die nu nog Fox Sports heet.

De merknaam Star is afkomstig uit Azië, waar Walt Disney Company deze operatie met de aankoop van de 21st Century Fox-onderdelen in maart 2019 kocht. Star komt op Disney+ naast de hoofdmerken Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Onlangs kondigde het bedrijf ook aan Kitchen24 toe te voegen. Disney+ telt thans 86 miljoen abonnees; in totaal telt Disney 137 miljoen streamingklanten wereldwijd.

www.disneyplus.nl
www.waltdisneycompany.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie