Warner Bros. Discovery aanstaande, Discovery+ en HBO Max straks één dienst?
15-03-2022 15:59:00 | Door: David de Jong | hits: 1524 | Tags:

De fusie van de Amerikaanse mediabedrijven WarnerMedia en Discovery is een stap dichterbij gekomen nu de aandeelhouders van Discovery hun goedkeuring hebben gegeven aan de fusie. Waarschijnlijk worden de streamingdiensten Discovery+ en HBO Max op termijn ook samengevoegd.

De verwachting is dat in april 2022 de fusie van WarnerMedia en Discovery en daarmee Warner Bros. Discovery een feit kan zijn. 71 procent van het kapitaal van het fusiebedrijf zal in handen komen van de aandeelhouders van WarnerMedia. Ook John Malone, die met 21,2 procent van de aandelen de grootste aandeelhouder van Discovery is, is akkoord gegaan. Hij heeft 29,3 procent van Liberty Global in handen dat de helft van VodafoneZiggo bezit en heeft 47 procent van Liberty Media in handen, waar de Formule1 onder valt. De fusie werd in mei 2021 aangekondigd.

Het gecombineerde bedrijf zal naar verwachting 52 miljard dollar aan omzet genereren, waarvan 15 miljard uit directe consumentenomzet. 14 miljard dollar is de bedoeling als aangepaste ebitda-winst in 2023. Er zal 3 miljard dollar worden behaald uit synergievoordelen. Eerder gingen de Europese Commissie en de Amerikaanse regering akkoord met de fusie.

Verschillende merken

Het bedrijf zal meer dan 100 merken herbergen, waaronder HBO, Warner Bros,, Discovery, CNN, Cartoon Network, HGTV, Foods Network, TNT, Turner Classic Movies, Eurosport, TLC, Animal Planet, ID, DMax, Discovery Science, Cinemax, Boing, Cartoonito en Motortrend alsmede de streamingdiensten Discovery+ en HBO Max.

Volgens het Amerikaanse blad Variety zei Gunnar Wiedenfels, CFO van Discovery, dat het de bedoeling is dat Discovery+ en HBO Max één streamingdienst worden. Voordat dat zover is zullen er eerst bundels komen. Hij wordt CFO van Warner Bros. Discovery  en zei dit tijdens de Deutsche Bank 30th Annual Media, Internet & Telecom Conference. Hoe een gefuseerde streamingdienst eruit zal zien, is onderwerp van studie. Discovery+ richt zich vooral op entertainment, documentaires, reportages en lifestyle alsmede sport. HBO Max richt zich meer op fictie met series en films alsmede ietwat kwalitatieve content. Discovery+ startte in Nederland in februari 2019 onder de naam Dplay en werd in januari 2021 omgedoopt tot Discovery+. HBO Max is op 8 maart 2022 van start gegaan met een Nederlandse versie.

Een bundel waarbij korting wordt gegeven bij de afname van zowel Discovery+ als HBO Max is enkele maanden na de fusie te verwachten, evenals de mogelijkheid om met één loginnaam te werken. De bedoeling is dat er zowel diensten met en zonder reclame komen. In Nederland bieden Discovery+ en HBO Max tot nu toe alleen reclameloze abonnementen.

www.warnermedia.com
www.discovery.com
www.discoveryplus.com
www.hbomax.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie