Warner Music start exclusieve samenwerking met Verizon Media op YouTube
14-08-2019 10:27:00 | Door: | hits: 2239 | Tags:

Verizon Media is een exclusieve samenwerking aangegaan met Warner Music om de reclameverkoop op de YouTubekanalen van het bedrijf in de Benelux en Scandinavië te beheren.

Als gevolg van de samenwerking kunnen klanten videoadvertenties plaatsen bij specifieke artiesten, genres of afspeellijsten en deze richten op geografische locatie en tijdstip. Ze hebben ook de garantie dat hun advertenties worden geplaatst in een gesloten merkveilige omgeving, die alleen worden weergegeven naast professioneel geproduceerde inhoud van Warner Music.

Deze deal volgt na een samenwerking tussen Verizon Media en Warner Music in Italië. Het is een belangrijke ontwikkeling in de strategie van Verizon Media om advertenties aan te bieden in alle formaten (nationaal en lang/kort formaat video) op premium online locaties.

Warner Music en zijn artiesten bieden muziek en andere inhoud die veel internetverkeer en gebruikersbetrokkenheid genereert, waarbij fans vaak opeenvolgende volledige video’s bekijken. Merken kunnen zich daarom inkopen bij een populair, bekend formaat en het risico uitsluiten dat hun advertenties naast ongepaste of inhoud van lage kwaliteit worden weergegeven.

Adverteerders kunnen alle gebruikelijke targeting-opties van YouTube gebruiken, evenals specifieke mogelijkheden om hun berichten te plaatsen naast muziek van specifieke artiesten, afspeellijsten en kanalen die overeenkomen met hun merkpropositie.

Jesper Laumand, algemeen directeur Scandinavië en Nederland van Verizon Media: "We hebben hoge verwachtingen van deze samenwerking met Warner Music. Onze ervaring uit andere markten toont dat dit soort inventaris beter presteert op KPI’s, zoals bewustzijn, productperceptie en de bereidheid om te kopen, omdat adverteerders een hogere relevantie krijgen door hun advertenties alleen met premium inhoud te plaatsen."

Ilja Volkers, directeur commerciële- en bedrijfsontwikkeling van Warner Music Benelux: “Warner Music streeft ernaar zijn artiesten de beste kansen op de markt te bieden, gericht op het benutten van hun inhoud en creativiteit. Deze samenwerking met Verizon zal nieuwe kansen creëren voor synergie tussen artiesten, fans en merken.”

Verizon Media is in 2017 opgericht na de overname van Yahoo. Verizon draait een omzet van 130 miljard US dollar. Verizon is in de Nederlandse telecomsector alleen actief op de grootzakelijke markt en beheert belangrijke transatlantische verbindingen. Het is voor het eerst dat Verizon Media in Nederland actief is.

www.verizonmedia.com
www.warnermusic.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie