We adapt en Oogst creëren Facebookcampagne voor de Mazda CX-5
15-02-2018 12:56:00 | Door: | hits: 3540 | Tags:

We adapt, het Creative Management Platform (CMP) voor video heeft in samenwerking met digital marketingbureau Oogst een Facebookcampagne opgezet voor autofabrikant Mazda. De campagne zorgde voor een stijging in het aantal zoek-een-dealersessies en een stijging in CTR van zo'n 125 procent in vergelijking met een statische linkadvertentie. De campagne is in november te zien geweest via display (desktop) en Facebook (desktop en mobiel).

Eva Hoonhout, Dealer Marketing Specialist bij Mazda Motor Nederland: "Een goede samenwerking met ons dealernetwerk is cruciaal voor de groei van Mazda in Nederland. In eerdere campagnes zagen we al de kracht van de lokale ondernemer door een hogere interactie wanneer we de uiting dynamisch aan laten sluiten bij de bezoeker. We hebben hierop voortborduurd met deze succesvolle Mazda CX-5campagne als resultaat."

Het doel van de campagne was awareness en traffic genereren bij lokale dealers voor het nieuwe model: de Mazda CX-5. Voor de Mazda CX-5campagne heeft We adapt in samenspraak met Oogst een template gebouwd, waarmee voor elke dealer een video is gegenereerd. Oogst heeft doelgroepen opgebouwd per dealer op basis van een feed, om deze vervolgens aan de video's te koppelen. De ads zijn uitgeleverd op Facebook en via het displaykanaal (in- en outstream). Voor display zijn de videoadvertenties via de We adapt advertentieserver uitgeserveerd. Geodata werd gebruikt om voor elk request de juiste video te tonen. Op Facebook is getarget met gebruik van postcodes.

Daniëlle Antonis, social mediaconsultant bij Oogst: "Voor deze campagne zijn video's ingezet om de advertenties zo relevant mogelijk te maken voor de doelgroep. Op basis van (woon)locatie werd in de videoadvertentie de dichtstbijzijnde dealer getoond. Dit heeft voor lokale brand awareness gezorgd en dit is in de resultaten te zien."

Maarten Boon, CEO en oprichter bij We adapt: "Waar merken in het verleden moeite hadden om een landelijke campagne voor franchise-ondernemers relevant te maken, kunnen ze nu met het SaaS-platform een specifieke boodschap tonen, lokale relevantie bieden en automatisch een call to action per vestiging koppelen, zonder hoge kosten te maken." 

www.weadapt.digital
www.mazda.nl
www.oogstonline.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie