Wenneker Group opent onlinecontentbureau Explained
07-11-2017 17:30:00 | Door: | hits: 1501 | Tags:

Productiehuis Wenneker Group opent officieel de deuren van zijn Belgische onlinecontentbureau Explained. Het is het nieuwste label van het moederbedrijf, waar momenteel productiehuizen Wenneker.be, Wenneker.Ams en NOSH Food Films onder vallen.

Het contentbureau slaat de handen ineen met het team van We Are Digital en gaat zich bezighouden met de strategie, creatie, productie, distributie en optimalisatie van data-driven content. Centraal in de positionering van Explained staat het content science model. Dit model gebruikt inzichten uit gebruikersdata om de effectiviteit van content over diverse kanalen te meten en te optimaliseren.

Maurice Wenneker, oprichter van Wenneker Group, en Cris Jansen, verantwoordelijk voor de Belgische activiteiten van Wenneker Group, zagen een kans om in te spelen op de groeiende vraag naar inzicht- en resultaatgedreven content.

Jansen: “Creatieve content maken zonder inzichten gebaseerd op data is schieten met hagel. Het feit dat alle productiehuizen binnen Wenneker Group nu ook geïntegreerde diensten kunnen aanbieden, is een absolute verrijking van ons aanbod. Data-driven content is een belangrijke ontwikkeling op dit moment, maar er zijn nog maar weinig partijen die het proces van A tot Z doorlopen. Wij hebben met Explained de ambitie om een internationale speler van formaat te worden.”

Om die ambitie vorm te geven is het Explainedteam versterkt met keyaccountmanager Emmely Lannoo die de voorbije vier jaren actief was bij het Londense contentbureau Bamm.

www.explained.be
www.wenneker.group

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie