Wereldwijd World Television Day over diversiteit
21-11-2019 06:00:00 | Door: David de Jong | hits: 1455 | Tags:

Wereldwijd wordt op 21 november aandacht besteed aan de kracht en veelzijdigheid van televisie tijdens World Television Day. Dit jaar staat diversiteit centraalZowel in het aanbod van programma’s, zenders en platforms als ook in het kijkerspubliek dat dagelijks getrokken wordt.

Het onderwerp van de 23e editie van World Television Day is diversiteit. Diversiteit is een belangrijk maatschappelijk vraagstuk dat steeds vaker wordt behandeld in televisieprogramma’s en reclamecampagnes. Met het enorme aanbod aan content levert tv een belangrijke, positieve bijdrage aan het maatschappelijke debat. Door diversiteit een podium te bieden met inspirerende, kwalitatief hoogstaande programma’s, stimuleert televisie de kijkers hun blik te verbreden en voorbij hun eigen dagelijks leven te kijken.

Caroline Petit, adjunct-directeur van het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties. “Diversiteit is een belangrijk onderdeel van een positieve en levendige samenleving en moet worden gezien als een rijkdom in plaats van een bedreiging. Elke poging om iedereen te betrekken en niemand uit te sluiten draagt bij aan een betere wereld."

Diversiteit komt onder meer tot uiting in het enorm aantal programma’s dat jaarlijks uitgezonden en bekeken wordt. In de periode van 1 november 2018 tot en met 31 oktober 2019 waren dat maar liefst 574.000 programma’s, uitgezonden door de 36 full audit zenders die meelopen in het kijkonderzoek van SKO. De genres met de meeste programma’s zijn de kinderseries en tekenfilms, gevolgd door sportprogramma’s en op de derde plek nieuws (Bron: SKO).

Diversiteit zit zowel in het aanbod van televisieprogramma’s als in het publiek dat naar deze programma’s kijkt. Wekelijks worden 90 procent van alle personen ouder dan 6 jaar bereikt met één van de TV-programma’s. Onder de doelgroep tuiniers ligt dit weekbereik zelfs op 96 procent, terwijl de inwoners uit de drie grote steden minder kijken en een weekbereik van 88 procent hebben (Bron: SKO).

In Nederland is ook een promotiespot gemaakt voor het medium televisie in samenwerking met Egta, ACT, EBU en The Global TV Group.

www.worldtelevisionday.com
www.screenforce.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie