Will Koopman ontvangt Gouden Kalf voor de Filmcultuur
29-08-2022 11:09:20 | Door: Saskia van Weert | hits: 6853 | Tags:

Filmmaker Will Koopman wordt dit jaar geëerd met het Gouden Kalf voor de Filmcultuur. Ze ontvangt het Gouden Kalf voor de Filmcultuur tijdens het Gouden Kalveren Gala op vrijdag 30 september in Utrecht uit naam van de Raad van Toezicht en Algemeen Directeur-Bestuurder van het Nederlands Film Festival.

Sinds 1981 wordt het Gouden Kalf voor de Filmcultuur uitgereikt aan personen of instanties die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse Filmcultuur. De toekenning van het Gouden Kalf voor de Filmcultuur vindt voor de 37e keer plaats.

Producties voor een breed publiek

Will Koopman heeft het Gouden Kalf voor de Filmcultuur toegekend gekregen omdat zij als icoon vele bezoekers naar haar brede publieksfilms waarin de vrouw excelleert, heeft weten te trekken. Recent was ze verantwoordelijk voor onder meer de succes-serie Oogappels.

Uit de aanbevelingen: “Will Koopman heeft haar interesses, haar passies en haar humor als regisseur weten vorm te geven in films en series, die veelal vrouwelijke personages en verhaallijnen kennen, en die daarmee de harten van miljoenen, zéér verschillende Nederlanders heeft weten te veroveren. Niet alleen heeft haar oeuvre beeldbepalende karakters opgeleverd, ze is zelf op onnadrukkelijke wijze het icoon van succes geworden. Iemand die weet wat ze wil vertellen, die niet alleen kennis heeft van Gooische vrouwen én mannen, maar weet wat film maken voor een breed publiek betekent.”

Will Koopman: “Ik vind het een grote eer dat ik het Gouden Kalf voor de Filmcultuur dit jaar mag ontvangen. Ik ben er ontzettend blij mee. Ik dank iedereen met wie ik door de jaren heen heb samengewerkt, want regisseren doe je niet alleen.”

Foto: Videoland/Jasper Suyk

www.filmfestival.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie