Willem-Albert Bol (Abovo): ACM moet met zuivere argumenten kijken naar RTL-overname Talpa Network
11-11-2021 12:59:00 | Door: David de Jong | hits: 2763 | Tags:

Willem-Albert Bol vindt dat er door de ACM met zuivere argumenten gekeken moet worden naar de voorgenomen overname van Talpa Network door RTL Group. Dat vertelde de CEO van Abovo Maxlead in een interview bij Nederlands MediaNetwerk TV.

Willem-Albert Bol: “Ik hoop dat de tv-markt gezond blijft. De overname van Talpa Network door RTL Group is weer zoiets waarbij een niet lekker lopende markt met structurele overvraag (versus aanbod) die nog ongezonder kan maken. Of de fusie doorgaat? We zullen zien. Ik wens de ACM heel veel wijsheid toe. Ik hoop dat op zuivere argumentatie naar de materie wordt gekeken. Er zit best veel dynamiek in. Ik snap heel goed dat de combinatie RTL Group/RTL Nederland/Talpa Network zal roepen: ja televisie is geen doel op zich, het is een breed medialandschap en televisie speelt daar nog een rol in. Nou, dat is niet helemaal waar, dat merk je. Televisie heeft een heel eigen dynamiek, een heel eigen spel en dat is best wel een belangrijk onderdeel van de markt, die mix van veel klanten. Ik hoop wel dat ze op de juiste argumentatie kritisch naar kijken. Ik snap heel goed dat daar een consolidatie plaatsvindt bij mediapartijen. Ik kom bij DPG Media vandaan. Die is daar ook mee bezig, dus ik snap het . Alleen het marktmechanisme moet wel gezond blijven.”

Kijk het hele interview hier:

Andere meningen

Nederlands MediaNetwerk heeft een aantal spelers gevraagd hoe deze aankijken  tegen de overname van Talpa Network door RTL Group en het onderbrengen van Talpa Network bij RTL Nederland om zo  één groot mediabedrijf te worden  De casus ligt voor bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die daar een oordeel over moet vormen. Tot 25 oktober 2021 konden belanghebbenden hun zienswijze indienen. Eerder reageerden meer de bvA en PMA op de kwestie.  Ook Brenda Smith van AS Watson liet van zich horen en ZIGT-directeur Rogier Bruggeman liet ook een kritisch geluid horen.

www.abovomedia.nl

Nederlands MediaNetwerk TV is powered by Quadia

Wij zijn een kleurrijke mix van bevlogen videomakers, producers, editors, developers en webcast operators. Met meer dan 15 jaar ervaring, een passie voor interactieve (live) content én slimme video technologie, produceren wij content en ontzorgen wij brands en bureau’s met maar één doel; creativiteit met maximaal resultaat.

In de digitale wereld kan videocontent niet zonder technologie en technologie niet zonder goede content is onze overtuiging. Alleen de combinatie met een forse dosis creativiteit zorgt voor vuurwerk.

www.quadia.com
www.nederlandsmedianetwerk.tv

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie