Woensdag 9 juni 2021 is het Buitenspeeldag 2021
03-06-2021 16:28:00 | Door: David de Jong | hits: 1303 | Tags:

Op 9 juni 2021 is het Buitenspeeldag 2021. Dit jaar is de Buitenspeeldag het startsein van de Buitenspeelweek. Nickelodeon en Nick Jr. gaan dan van 13:00 tot 17:00 uur op zwart om buitenspelen te stimuleren. Content creator Sara Dol heeft een speciale buitenspeeldagvideo gemaakt om kinderen op te roepen om buiten te spelen.

De Buitenspeeldag wordt georganiseerd met Jantje Beton. Dit jaar kan iedereen meedoen aan de Buitenspeeldag Poster Walk; een speurtocht door de buurt, waarbij kinderen op zoek gaan naar zoveel mogelijk Buitenspeeldag-posters. Nickelodeon-characters geven de kinderen de speeltips. Er zijn in totaal 5 posters te vinden met verschillende opdrachten.

Posters zijn gratis af te halen bij Intertoys en te downloaden via de site van Buitenspeeldag.

De Buitenspeelweek is een initiatief van de Buitenspeelcoalitie. Initiatiefnemers Jantje Beton, de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation hebben samen met kennis- en onderzoekspartners het Mulier Instituut en het Kenniscentrum Sport & Bewegen de handen ineengeslagen om samen meer kinderen en jongeren structureel in beweging te krijgen. De Buitenspeelcoalitie wordt hierbij ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport.

www.nickelodeon.nl
www.nickjr.nl
www.buitenspeeldag.nl
www.buitenspeelweek.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie