XITE lanceert app bij Sky Q in Verenigd Koninkrijk en Ierland
07-11-2019 13:09:00 | Door: David de Jong | hits: 2311 | Tags:

Het Nederlandse muziekplatform XITE heeft haar app gelanceerd bij Sky in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De Britse tak van Sky telt circa 9,5 miljoen abonnees op haar televisieplatform via satelliet en OTT. Via de interactieve ontvanger Sky Q is de XITE-app beschikbaar naast apps als Netflix, Spotify, Youtube en de eigen Sky-apps.

Eerder was XITE al in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar gekomen dankzij Amazon Fire TV, Apple TV en de smart-tv's van Samsung. In Nederland is de app van XITE alleen beschikbaar via VodafoneZiggo.

Niels Daalhuizen, Chief Product Officer bij XITE: "We zijn trots om XITE op Sky Q te lanceren. Sky is Europa’s toonaangevende direct-to-consumer media- en entertainmentbedrijf en hun focus op content en innovatie past perfect bij XITE en ons product. We kijken ernaar uit om de beste muziekvideo-ervaring te bieden op het nummer één tv-platform in het Verenigd Koninkrijk en Ierland."

Met XITE’s muziekvideoplatform hebben muziekfans toegang tot vrijwel elke beschikbare videoclip van alle major en indie muzieklabels. Kijkers kunnen genieten van muziekvideo’s van populaire artiesten als Dua Lipa, Billie Eilish en Ed Sheeran, opkomende acts als Dominic Fike, Mahalia en Joy Crookes en klassiekers als Nirvana, Robbie Williams en Amy Winehouse. Daarnaast zijn er bijna 100 gecureerde themakanalen, zoals Hits Now, Ultimate Throwback, All Out Dance en Rock On.

Er zijn nog geen plannen om de XITE app via Sky Italia en Sky Deutschland te lanceren die ook de boxen en technologie van Sky Q gebruiken. XITE zal vooralsnog in het Verenigd Koninkrijk bij Sky niet als lineair kanaal. Sky is sinds oktober 2018 in handen van het Amerikaanse Comcast, waarmee wie XITE in de Verenigde Staten ook een distributie-overeenkomst heeft.

www.xite.com
www.skygroup.sky
www.sky.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie