Xite gaat met Smartclip en Duitse Ad Alliance (RTL Group) samenwerken
25-02-2021 14:44:00 | Door: David de Jong | hits: 1871 | Tags:

Muziekzender Xite gaat samenwerken met het Duitse Ad Alliance en adtech platform Smartclip. Ad Alliance is het reclameverkoopbedrijf van Mediengruppe RTL Deutschland dat net als Smartclip onderdeel is van RTL Group. Xite werkte in Nederland al samen met het Nederlandse Ad Alliance dat onderdeel is van RTL Nederland (en daarmee RTL Group).

Xite is toegevoegd aan de lineup van Smartclip als connected tv-zender. Xite is in Duitsland te zien via een aantal platforms van televisiefabrikanten en via de Xite tv app als OTT. Xite bestaat sinds september 2014 met een Duitse versie die tot 2019 via de Duitse kabel te ontvangen was. Met Smartclip wil Xite werken aan uitbreiding in Europa via televisie- en OTT-platforms.

Dankzij de technologie van Smartclip kan reclame op maat worden aangeboden en wordt alleen relevante reclame vertoond.

Stephen Byrne, Executive Director New Partnerships Europa bij Smartclip Europe: "Streaming video die via reclame wordt gefinancierd is groeiende nu het digitale streaming landschap aan het diversificeren is. Veel kijkers willen niet meer betalen dan voor een handvol streamingdiensten en zijn op zoek naar gratis te gebruiken alternatieven. Er is geen twijfel dat Xite een muziektelevisie ervaring biedt die aansluit bij de behoefte van consumenten van vandaag. Dit maakt Xite een goede aanvulling op het connected-tv portfolio dat onder de Ad Alliance paraplu in Duitsland wordt aangeboden."

Ingmar Rood, Director Sales & Partnership bij Xite:"In de mediawereld van vandaag zien we een industriebrede shift naar streaming nu mensen meer tijd thuis doorbrengen. We hebben behoefte aan innovatieve partner sdie de complexe uitdagingen snel en efficient kunnen oplossen. Ad Alliance en Smartclip zijn gespecialiseerd in het landschap van streaming en broadcasting. Daarmee zijn ze ideale partners. Ad Alliance geeft adverteerders uitgebreide mogelijkheden om via een uitgebreid media-portfolio te adveren. We zijn er van overtuigd dat muziekvideo's de markt voor muziekstreaming zullen domineren. Dankzij dit partnerschap met Ad Alliance kunnen we de Dutise consumenten in een toegespitst segment een op maat aangeboden entertainmentproduct bieden. De lokale marktexpertise en de diepe worteling in de Europese reclamemarkt is voor ons doorslaggevend geweest voor de samenwerking."

Paul Mudter, COO van Ad Alliance: "Het digitale streaming landschap wordt steeds uitgebreider en webgestuurde video kent een groeiende interesse bij adverteerders. De bereidheid om voor streamingdiensten te betalen is er eindelijk. Daarom zoeken veel kijkers naar kostenloze alternatieven. Xite biedt een dergelijk alternatief en biedt de mogelijkheid om aan de huidige gebruikersgewoontes een muziektelevisie ervaring te geven waarbij men achterover kan leunen. Dat maakt Xite in de Duitse markt een aantrekkelijke speler en een grote toevoeging aan ons portfolio."

www.xite.com
www.xite.tv
www.mediengruppe-rtl.de
www.smartclip.tv
www.ad-alliance.de
www.rtlgroup.com