Xite lanceert Apple TV-app in aantal grote landen
15-10-2020 15:11:00 | Door: David de Jong | hits: 1595 | Tags:

Xite lanceert met het Amerikaanse Vevo een muziekvideo-app op Apple TV: Vevo, powered by Xite. Het muziekplatform bereikt inmiddels meer dan 100 miljoen huishoudens wereldwijd en krijgt er met dit partnership miljoenen actieve gebruikers bij. De afgelopen maanden zag Xite, net als veel andere streamingdiensten mede door het coronavirus, het gebruik verdubbelen.

Vevo, powered by Xite is beschikbaar via Apple TV in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkkrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Australië, Nieuw Zeeland, Mexico en Brazilië. De app is (nog) niet beschikbaar in Nederland. Wel biedt VodafoneZiggo een soortgeljike dienst aan voor Ziggo-abonnees met een Mediabox Next of Mediabox Horizon. Xite is van plan de dienst ook via andere platforms aan te bieden op termijn.

Gebruikers krijgen via Vevo, powered by Xite toegang tot een uitgebreide catalogus met muziekvideo's in een interactieve omgeving en zij gebruik maken van verschillende gepersonaliseerde features. Zo kunnen kijkers hun favoriete muziekvideo's opzoeken en bekijken, zelf een kanaal samenstellen en gebruik maken van tot wel 100 themakanalen. Bestaande XITE klanten op Apple TV migreren naar de Vevo app via hun Apple TV. Vevo, powered by XITE is beschikbaar in de .  

Cees Honig, Co-CEO van Xite: "Zes jaar geleden ben ik naar Amerika verhuisd en hebben we een kantoor geopend in Brooklyn, NY, met de missie om Xite in Noord-Amerika te lanceren. Het was een lange weg met ups en downs, maar dat we nu partnerships sluiten met grote internationale partijen als Vevo is een enorm grote stap vooruit die aanspoort om nog groter te denken en nog meer te innoveren. Door onze geavanceerde techniek te bundelen met het bereik en de kracht van Vevo hebben we een unieke tv-app gecreëerd die we nu aan een nog groter publiek kunnen laten zien."

Kevin McGurn, President Sales en Distribution van Vevo: "Wereldwijd zien we een enorme groei in Smart tv-kijkers. Deze maand hebben we bij Vevo een groei van 50 procent in Smart tv gebruik in de Verenigde Staten gezien, vergeleken met een jaar eerder. We hebben het afgelopen jaar al succesvol samengewerkt met Xite als hun advertentie-verkooppartner en dit is een geweldige volgende fase voor ons beiden. De krachten bundelen met Xite betekent een totale vernieuwing voor onze Apple TV-klanten, met een gelikte interactieve UX en nieuwe personalisatie functies, maar met dezelfde muziekvideo's waar de kijkers van houden. We zijn verheugd om met Xite samen te werken, en onze content naar een groeiend wereldwijd publiek te blijven brengen."

www.xite.com
www.vevo.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie