YouSee en Media Distillery zetten AI in voor begin- en eindtijden programma's
27-08-2019 10:08:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1306 | Tags:

YouSee en Media Distillery zetten AI in om bij het terugkijken van programma's de begin- en eindtijd nauwkeuriger te kunnen vaststellen. De resultaten zijn vergelijkbaar met die van streamingdiensten.

Een van de uitdagingen waarop de AI-oplossing van Media Distillery een antwoord heeft, is het correct vaststellen van de daadwerkelijke begintijd van tv-programma’s. De kijker verwacht dat programma’s direct beginnen, ongeacht wanneer en waar men kijkt. Het televisie- en videolandschap is continu in beweging en om concurrerend te kunnen blijven, moeten televisiediensten een terugkijkervaring bieden die vergelijkbaar is met die van ondemanddiensten.

Met behulp van de realtime analyse van meerdere kanalen past EPG Correction van Media Distillery de actuele begin- en eindtijd van televisieprogramma’s automatisch aan op het moment van uitzenden. Zo kunnen gebruikers programma’s gemakkelijker navigeren voor een betere gebruikservaring.

YouSee, het grootste telecommunicatiebedrijf in Denemarken, rolt de technologie van Media Distillery gefaseerd uit over 130 televisiekanalen. Dit zal uiteindelijk leiden tot een verbeterde kijkervaring in wel 1,2 miljoen Deense huishoudens.

Henrik Harder, Senior Director bij YouSee: “Een van de grootste uitdagingen voor ons terugkijkplatform is de correcte begin- en eindtijden. Dankzij de oplossing van Media Distillery hebben we vertrouwen dat de terugkijkfunctie van YouSee veel meer gebruikt zal gaan worden. En een betere gebruikservaring op alle kanalen is onmisbaar bij het vergroten van de klantloyaliteit.”

Roland Sars, CEO van Media Distillery: “Het is voor televisie- en andere aanbieders van essentieel belang om hun diensten te verbeteren en een superieure gebruikservaring te kunnen bieden. Zo kunnen ze hun klantenbinding vergroten en het aantal opzeggingen beperken.” Media Distillery heeft het hoofdkantoor in Amsterdam. 

www.mediadistillery.com
www.yousee.dk

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie