YouTube-kanaal Gierige Gasten voortaan Nieuwe Gasten
13-04-2022 07:00:00 | Door: David de Jong | hits: 4857 | Tags:

Het YouTube-kanaal Gierige Gasten gaat voortaan verder onder de naam Nieuwe Gasten. Het presentatieteam is gewijzigd met voortaan als aanwisten onder anderen Lieke Augustijn, Luuk Dresen, Bram Bosson en Moïse Trustfull.
In duo's creëren zij wekelijks een #Nieuwsgierig-video, waarin zij inhaken op de actualiteit of een maatschappelijk onderwerp aansnijden. Hiermee willen zij hun eigen horizon, maar ook die van de kijker verbreden. In de eerste video, die online staat, ondergaat Bram Bosson hoe heftig het is om een week lang dakloos te zijn. Want blijkbaar zijn steeds meer jongeren dakloos.

Gierige Gasten

Niels Oosthoek en Joost Wilem Kraima stoppen na acht jaar en dragen het stokje over aan jong talent. Niels Oosthoek: "Het begon allemaal in 2014, toen Martijn Manschot, Joost Willem Kraima en ik als arme studenten onderzochten hoe je op een slimme manier geld kunt besparen en dit vastlegden op camera. Dit groeide uit tot één van de grootste YouTube-kanalen van Nederland, waarvoor we meer dan 400 video's hebben gemaakt! Wij hebben inmiddels ook andere activiteiten, ik ga bijvoorbeeld weer eigen content maken en heb daarom besloten om nieuwe makers de ruimte te bieden op het kanaal. We willen alle trouwe kijkers bedanken voor de afgelopen jaren."

Format #Nieuwsgierig

De Nieuwe Gasten creëren iedere week in duo's een #Nieuwsgierig-video, waarin zij vragen beantwoorden die aansluiten bij hun persoonlijke interesses. Met deze vragen willen de hosts hun horizon verbreden.

Het idee is door vragen te stellen dat men een rijker mens wordt. De eerste aflevering van #nieuwsgierig heet Zeven dagen dakloos in Amsterdam.

In 2019 lag er een plan klaar dat ervoor zou zorgen dat er in 2022 geen dakloze jongeren meer zouden zijn. Daar is weinig van terechtgekomen want het aantal dakloze jongeren is in die tijd zelfs toegenomen. 

Ondanks deze berichten blijft het een ver van je bed show, dakloos zijn. Maar wat nou als dat toch gebeurt, je alles kwijt bent en zonder geld of enige vorm van luxe moet overleven op de koude straat?

Bram Bosson duikt in deze wereld, door een week lang dakloos te leven in Amsterdam. Zonder smartphone, geld of een concreet plan. Door het zelf te ervaren. Maar ook door gesprekken aan te gaan met jongeren die dakloos zijn en laat in de aflevering het leven op straat zien.

Nieuwe Gasten

Lieke Augustijn, van oorsprong een Brabantse dame, volgde een acteeropleiding voordat ze begon met presenteren. Ze was te zien in Checkpoint (Zapp). 

Luuk Dresen is presentator en programmamaker. Samen met collega Lieke Augustijn maakt hij wekelijks de populaire podcast Lekker Lullen de Podcast. Hij staat bekend om zijn enthousiasme en vindt het vermaken, informeren en ontroeren van mensen het mooiste wat er is.

Bram Bosson startte vorig jaar als redacteur bij Gierige Gasten en heeft zich op een natuurlijke manier ontwikkelt tot een vaste waarde vóór de camera.

Moïse Trustfull werd bekend door haar acteerwerk voor onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden en Flikken Rotterdam. Inmiddels richt ze zich ook op presenteren, onder andere voor Zapp Kids Top 20. Daarnaast runt ze haar eigen winkel, webshop en foodblog, en opent binnenkort een restaurant in Amsterdam.

www.gierigegasten.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie