YouTube-ster Petrus onderzoekt social media perfectie in documentaire
28-02-2018 17:56:24 | Door: | hits: 5881 | Tags:

Peter de Harder, beter bekend als YouTube-ster Petrus en tevens een van de twee briljante koppen van Cinemates, is door de groei van schijnperfectie op social media een fysiek onderzoek gestart en heeft hier een documentaire over gemaakt die vanaf woensdag 28 februari om 16.30 uur te zien is op zijn YouTube-kanaal.

Peter stelde zichzelf de vraag: ‘Ben je nou echt gelukkiger met een perfect lichaam dat tijdschrift- en Instagram-waardig is?’ Als onderzoek ging hij drie maanden lang aan de slag met zijn lijf en wist door middel van een strak train- en voedingsschema de perfecte #fitbody te creëren. Met deze documentaire levert hij een eerlijk document en opereert op het scherpst van de sociale snede. De hamvraag is: is Peter nu daadwerkelijk gelukkiger met zijn onderbroekenmodellenlichaam?

Baan jezelf een weg door de meedogenloze jungle van de sociale media en stuit uiteindelijk maar op één zekerheid, namelijk onzekerheid! Door de ultieme perfectie die dagelijks voorbij komt op diverse social mediakanalen, blijkt de generatie die hiermee opgroeit een negatief zelfbeeld te hebben. Het gebruik van filters op foto’s is standaard, met net even die wittere tanden en plattere buik, geschoten vanuit een goede hoek en met het perfecte licht. In het echte leven blijven filters echter uit. Jongeren zijn vandaag de dag meer onzeker over hun uiterlijk en het ondergaan van plastische chirurgie onder deze doelgroep is inmiddels heel normaal. Het aantal #fitgirls groeit nog steeds op social media en je hoort er gewoonweg niet bij als je geen wasbordje hebt.

Maar hoe is het om dit hevig geromantiseerde imago eens bewust na te streven? Met volle overgave, niets ontziend en maar één doel voor ogen: het perfecte lichaam! Maximaal afzien of er juist maximaal van afzien? Dat is de vraag die Peter op zijn spiegelbeeld afvuurde. Hoewel zijn natuurlijke voorkeur bij de laatstgenoemde optie ligt, koos hij voor de ultieme uitdaging om zichzelf voor zijn ‘onderzoek’ een andere levensstijl aan te meten. Een aanvankelijke bron van intimidatie werd de inspiratie voor imitatie.

In zijn documentaire ondervindt Peter aan den lijve hoe zwaar de weg naar het ideaalbeeld van een strak en gespierd lichaam is. Drie maanden staan volledig in het teken van zijn missie, waarbij zijn eetpatroon op de schop gaat en hij nog net niet in de sportschool kampeert. Met de fotoshoot des oordeels in het vizier krijgt opoffering een nieuwe dimensie voor het aspirant-onderbroekenmodel. Zijn documentaire zit op het scherpst van de sociale snede en Peter laat helder en eerlijk zien hoe hij de pijn van dit ideaalbeeld doorgaat. Met vallen opstaan, opoffering en frustratie, maar vooral met als resultaat: nog meer onzekerheid.

Kijk zijn documentaire hier.

www.youtube.com/petrus

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie