Ziggo Sport gaat naast NOS ook samenvattingen Formule 1 uitzenden
11-12-2021 00:11:00 | Door: David de Jong | hits: 3674 | Tags:

Ziggo Sport zal vanaf maart 2022 net als de NOS de samenvattingen van de Formule 1-races uitzenden. Het gaat daarbij om de vrije trainingen, kwalificaties. Sprintraces en de wedstrijden. Deze zullen op zowel Ziggo Sport (zonder meerkosten voor Ziggo-abonneees beschikbaar), Ziggo Sport Select (betaalkanaal) en Ziggo Sport Racing (betaalkanaal) worden vertoond.

Het programma Race Café blijft daarbij bestaan en krijgt een tweede editie op zondagavond na afloop van iedere race. Op zaterdagavond zullen de hoogtepunten van de Formule 1-kwalificatie in een half uur durende uitzending te zien zijn. De presentatie van het Race Café blijft in handen van Rob Kamphues en ook vaste gast Robert Doornbos blijft bij Ziggo Sport te zien.

Olav Mol en Jack Plooij zullen bij de uitzendingen over de Formule 1 te zien en te horen blijven. Beide commentatoren hebben voor 2022 een niet-exclusief contract met VodafoneZiggo afgesloten. Ook Rick Winkelman en Rob van Gameren blijven in 2022 te zien bij Ziggo Sport.

De NOS zal op NPO1 van elke wedstrijd drie minuten van de kwalificatie en een samenvatting van maximaal 15 minuten van iedere Grand Prix uitzenden. Hoeveel minuten Ziggo Sport aan samenvattingen zal mogen uitzenden, wil VodafoneZiggo te voren niet bekend maken.

Ziggo Sport en voorganger Sport1 hebben sinds 2013 de live uitzendrechten van de Formule 1-wedstrijden in handen gehad.

VodafoneZiggo en NENT maakten eerder bekend dat het kabelbedrijf korting zal geven aan Ziggo-klanten op de Viaplay-dienst.

Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport: “Ziggo Sport is de meest complete zender van Nederland op het gebied van auto- en motorsport. Ik ben heel blij dat ook komend jaar Formule 1 een prominente plek blijft innemen op Ziggo Sport. Ook verwacht ik veel van onze uitzendingen rondom de MotoGP. De afgelopen jaren hebben we een breed publiek aan ons gebonden en weet de raceliefhebber ons te vinden. We zullen er alles aan doen om deze fans op een zo goed mogelijke manier te bedienen. Ik ben hartstikke blij dat er opnieuw toonaangevende namen in de Formule 1-wereld aan ons verbonden blijven. Naast Rob Kamphues en Robert Doornbos, zijn Olav Mol en Jack Plooij onlosmakelijk verbonden aan de Formule 1 in Nederland. En dat geldt ook voor Rick Winkelman en Rob van Gameren. Wij en de rest van tv-kijkend Nederland genieten wekelijks van de passie die deze mannen tonen en uitstralen. Dat ze dat voor ons en de fans blijven doen, is enorm fijn."

www.ziggosport.nl
www.vodafoneziggo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie